1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trend: de (over)jurk van tule

Trend: de (over)jurk van tule

Door Britte Kramer - Vrijdag 28 Oktober 2016 | 15:32

Nou, we hebben weer een trendje gespot hoor: de (over)jurk van tule. Kijk maar eens bij het merk Reclaimed Vintage. Wij leggen je haarfijn uit wat je met (en vooral: bij) dit item aan moet. Want dat deze trend vraagtekens oproept, dat snappen we.

jurk van tule

Tule is doorschijnend. Dat maakt ’t op het eerste gezicht wat lastig te dragen, maar op het tweede gezicht wel érg leuk om mee te spelen. We kennen het materiaal vooral als onderrok, en van subtiel-sexy accenten in de veilige regionen ‘hals’ en ‘arm’. Maar nu zijn er dus complete jurken van tule. HELP! Hoe zit het dan met – onder meer – de borst- en bilpartij? Nou, dat gaan we je ‘ns even haarfijn uitleggen. Inclusief voorbeeldbeelden.

Een soort speelgoed

De tule jurk is bedoeld als een soort speelgoed. Je zet ‘m in bij een outfit vol laagjes. Natuurlijk kun je er iets overheen dragen, aan de bovenkant. Je kunt zelfs een rokje eroverheen aantrekken, zodat alleen dat mooie tulen randje er onderuit piept. Maar je kunt het ook eens even helemaal omgooien. Een laag eronder dus, zodat je zo veel mogelijk van die mooie jurk ziet. Het hoeft er allemaal niet al te gelikt uit te zien, dus je kunt naar hartenlust spelen, met bandshirts, coltruitjes, wijde mouwen, gekke leggings of simpelweg een chic onderjurkje.

Jurk over jurk

Herinner je die jurk-over-broektrend, die nog steeds actueel is? De jurk van tule leent zich daar als geen ander voor. Bovendien gaan we najaar 2016 alweer een stukje verder. De ‘jurk over jurk’ doet z’n intrede. En je raadt het al: ook hier komt de jurk van tule als geroepen!

Van ingetogen chic tot grungy sprookjesprinses

Lang verhaal kort: de (over)jurk van tule is misschien wel het meest veelzijdige kledingstuk ooit. Als in: met één zo’n jurk – en een beetje lef – kun je ontiegelijk veel looks creëren, van ingetogen chic tot grungy sprookjesprinses en alles daartussenin. Hieronder kun je je laten inspireren én meteen jouw jurk van tule aanschaffen!

Reclaimed Vintage | € 86,66

Reclaimed Vintage | € 100,-

Reclaimed Vintage | € 86,66

Reclaimed Vintage | € 86,66

 

Lees ook