1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trend: de pinafore dress

Trend: de pinafore dress

Door Britte Kramer - Woensdag 02 September 2015 | 18:37

pinafore dress

Oehh, de pinafore dress is terug! Oftewel: de oud-Hollandsche overgooier. (Officieel zit er wel wat verschil tussen de twee, maar het zijn beide mouwloze jurken, ze zijn beide bedoeld als ‘overlaag’, ze zijn beide terug van geweest en het zijn beide items die je coolheidsfactor een instant oppepper geven.) 

Wat er zo fantastisch is aan deze trend voor herfst 2015? Met een pinafore dress voel je je vrouwelijk en stoer tegelijk. Bovendien is er een heel scala aan mogelijkheden om te combineren. Wil je écht met de trend mee, dan draag je ‘m met een strak coltruitje eronder. Liefst een met streepjes. Maar je kunt er natuurlijk ook een ander soort longsleeve onder dragen, of een bloesje. Met uitgaan doet-ie het ook meer dan prima, met een hemdje of een mesh top eronder.

Spice de boel op
Kijk uit dat het niet té schattig en – vooral – kinderlijk wordt. Een beetje Lolita is leuk, maar de schoolmeisjeslook ligt op de loer, en het moet geen toneelstukje worden. Kniekousen mogen. Zeker. Die twee lijken voor elkaar gemaakt. Alleen: ga bijvoorbeeld niet voor een outfit in alleen maar lichte kleuren, maar spice ’t op met wat zwarte accenten. Qua schoenen mag ’t lekker netjes, een beetje tuttig zelfs. Een paar loafers eronder is superleuk. En als je ermee weg komt, probeer dan eens zo’n brede 70’s haarband.

De jurkjes hierboven zijn van Monki, die hieronder komen van ASOS.

Pinafore dress

Lees ook