1. Home
  2. Inspiratie
  3. Trend: bohemien folk

Trend: bohemien folk

Door Britte Kramer - Dinsdag 01 September 2015 | 16:25

Klaar voor een nieuwe trend? Bohemien folk moet het zijn! Het nieuwe boho is romantisch, chic en luxueus en belichaamt decadentie, vrijheid en kunstzinnigheid. Vergeet het nonchalante hippiegevoel zoals we dat kennen van Sienna Miller en de Olsen twins, maar denk eerder in de richting van Victoriaanse klederdracht en boers folklore. Voorzichtig richting de gothickant zelfs…

Boho à la de 70’s
Boho is misschien wel een van de meest consistente trends – als we het überhaupt nog een trend kunnen noemen. Elk seizoen zien we boho-invloeden terug, maar steeds in een ander jasje. Dit seizoen is de insteek dus ’70’s folk’. We zien hooggesloten jurken, met een blouse-achtige bovenkant met lange mouwen en een lange, flowy rok. We zien lange rijen knoopjes, opstaande kraagjes, rijke stoffen, borduursel, glimmend garen en ingelegde steentjes. Dit alles voornamelijk in neutrale tinten, met een hang naar het in de jaren ’70 zo geliefde oranje, bruin en rood.

Bohemien folk: de merken
Burberry, Pucci en Chloe showden op de catwalks al hun liefde voor deze romantische look, maar gelukkig zijn er ook wat meer betaalbare merken die hier inspiratie uit putten. Nu zijn bohemien folk-jurken over het algemeen alsnog jurken waarvoor je wat dieper in de buidel tast, maar je zult direct voelen dat het het waard is. De materialen voelen rijk en luxueus aan en chic voor de dag komen was nog nooit zo comfortabel, met al die stof om je heen. Merken die flink op de bohemien folk-trend inspelen zijn bijvoorbeeld Free People en Glamorous, Topshop doet mee en ook bij ASOS hebben ze ‘m opgepikt. 

Jouw bohemien folk checklist:
– Een vrije geest.
– Een flowy maxi-jurk met lange mouwen, van chiffon, zijde of een ander stofje – zolang ’t maar zwierig opwaait in de wind.
– Een gilet voor als het kouder wordt.
– Eventueel een kanten of doorschijnende top als extra laagje.
– Rijglaarsjes, al dan niet van suède.
– Een grote hoed.
– Lange kettingen (en dan bedoelen we écht lange kettingen – tot aan de navel).
– Zwierige, losse, lange haren (cheaten mag door middel van een halfbun).

Bohemien folk
Mango, € 79,99 | Dry Lake, € 129,95 | Mint & Berry, € 69,95

Bohemien folk

Glamorous, € 77,42 | Free People, € 149,95 | Free People, € 73,32

Lees ook