1. Home
  2. Inspiratie
  3. TREND ALERT: onderjurkjes à la de 90’s

TREND ALERT: onderjurkjes à la de 90’s

Door Joël Manoppo - Donderdag 17 Maart 2016 | 11:52

De 90’s zijn terug, en hoe! Dr. Martens, chokers en velvet kregen al een warm welkom terug, en nu iedereen inmiddels een choker en op z’n minst een velvet dress heeft, is het tijd voor een van onze favoriete 90’s trends: de onderjurkjes.

onderjurkjes

Zeg nou eens eerlijk: doodzonde toch, die mooie jurkjes die alleen ‘s avonds of ónder kleding worden gedragen? Gelukkig zien we onderjurkjes weer steeds vaker als bovenkleding opduiken. Raak je toch ondersteboven van, die – terugkomende – trends! Designers als Alexander Wang, Givenchy en Celine lieten eerder dit jaar deze geliefde trend zien in hun shows. Nu is het aan jou om dit catwalkbeeld te vertalen naar je dagelijkse klof.

Combineren
Natuurlijk snappen wij dat onderjurkjes buiten de slaapkamer dragen een beetje spannend is. Combineer de onderjurk daarom met een T-shirt of (col)trui. Het staat niet alleen speels, maar is ook fijn tijdens de wat frissere lentedagen. Is het echt te koud voor een panty? Draag een jurk over je broek. Of stop je jurkje in je broek en draag ‘m als topje.

Wat draag ik daaronder?
En dan hebben we het niet over onderjurkjes ónder onderjurkjes, maar over de schoenen die je erbij kiest – niet geheel onbelangrijk. Voor een sexy look draag je peep-toe hakjes of een paar met enkelbandjes. Veterlaarsjes zullen je een grungelook bezorgen. Toch liever een sportieve look? Ga dan voor de good ol’ gympjes.

90’s take over
Nu we toch alle 90’s trends terughalen, waarom niet alles combineren? Dr. Martens onder je jurkje bijvoorbeeld, of een choker gecombineerd met een satijnen onderjurkje. Of een velvet onderjurkje? Met ehh.. bruine lipstift? Oh 90’s, we love you.

Shop hier de leukste 90’s onderjurkjes >>

Blijft die onderjurk toch nog steeds een slaapkamerding voor je? Laten we dit beeld snel vervangen door déze inspiratiebeelden:

Lees ook