1. Home
  2. Inspiratie
  3. Top 8: boeken over jurken

Top 8: boeken over jurken

Door Britte Kramer - Dinsdag 06 September 2016 | 17:17

Olé, we krijgen nog een paar reservezomerdagen. Dus: snipperdag opnemen, zwempak aan, boek in je strandtas en richting zee/zwembad/park! Heb je alle doktersromans inmiddels wel uit? Dan komt deze zorgvuldig samengestelde top 8 van boeken met jurken in de hoofdrol wel van pas, dachten we zo! (Sla ook alvast wat in voor die grauwe dagen bij de open haard, die er toch echt, onvermijdelijk, ook weer aan zitten te komen…)

Boeken over jurkjes

1. Geluk is een jurk – Cécile Narinx
Moeten we je nog uitleggen dit de onbetwiste winnaar is? Cécile Narinx is hoofdredacteur van modetijdschrift Harper’s Bazaar (voorheen ELLE), en tevens schrijfster van dit boek. Ze snapt als geen ander dat een mooieklerenliefhebberij echt geen teken van leeghoofdigheid is. Lees zelf maar, en klim daarna in je allerfraaiste jurk de daken op, om er vanaf te schreeuwen hoe fan-tas-tisch jurken wel niet zijn.

2. Villa Vintage – Isabell Wolff
Villa Vintage mag dan over kleren en vriendinnen gaan, het is allesbehalve je typische chicklit. Phoebe bezit een eigen vintagewinkel en zo leert ze Therese Bell kennen. Aan de hand van een oude kinderjas komen de vrouwen erachter dat ze beide vinden dat ze hun beste vriendin hebben verraden. Mét lekker beeldende beschrijvingen van de vintage jurken in Phoebe’s shop!

3. De rode jurk – Sarah Harrison
Bij gebrek aan zelfvertrouwen om ‘m te dragen geeft Carolyn haar rode, satijnen jurk weg. Vanaf daar reist-ie van vrouw tot vrouw, zoals de jeans in Sisterhood of the travelling pants, weet je nog? In elk hoofdstuk vertelt een andere vrouw waar naartoe ze de jurk droeg, en wat ze samen hebben meegemaakt. Bereid je voor op verhalen vol hoop, dromen en idealen.

4. It – Alexa Chung
Ze is model, redacteur, presentator en – in dit opzicht – bovenal: winnares van de British Style Award. Een echte it-girl dus, met een o-zo leuk, prima na te apen stijltje (of laten we dat even herformuleren: je kunt er her en der wat inspiratie uit putten). In dit boek verklapt Alexa allerlei geheimen, zodat we haar fashiongevoel nog beter in de vingers zullen krijgen. Yee-ha! Zo leert ze ons trucjes voor het ’s morgens vroeg uitkiezen van een outfit, maar doet ze ook haar hartenzeer uit de doeken. Als een echte bestie. Bonusfactor: de tekeningetjes en foto’s die ze zelf maakte.

5. How to be adored – Caroline Cox
Sja, dat willen we wel weten hè?! Nou, in dit boek wordt het uitgelegd: hoe we zowel van binnen als van buiten zo mooi worden dat we simpelweg aanbeden worden. Hierbij krijgen we tips van niet de minsten; heldinnen als Marilyn Monroe, Audrey Hepburn en Kate Moss doen hun geheim uit de doeken.

6. The little black book of style – Nina Garcia
Dit beroemde boekje van de eveneens beroemde moderedacteur is eigenlijk een musthave. Alle basisregeltjes staan erin. Denk aan: wat te dragen bij welke dresscode?

7. Het meisje in de rode jurk – Anita Verkerk
Een heerlijk simpel liefdesverhaal over reisleidster Femke, die is ingehuurd om een jubileumfeest te organiseren op een kasteeltje. Als ze in een oude kast de mooiste jurk vindt die ze ooit heeft gezien dan moet die uiteraard even aan. Maar… wie is dat, daar in de deuropening? Is het misschien haar droomprins? (Niks mis met een beetje zoetsappigheid op z’n tijd.)

8. Mijn kleine blauwe jurk – Bruno Maddox
De memoires van een 100-jarige vrouw die op 1 januari 1890 op het Engelse platteland geboren werd, en zo de complete twintigste eeuw meemaakte. In Engeland, maar van 1918 tot 1930 in Parijs, en vanaf de jaren ’50 in de VS. De schrijver is de verzorger van deze dame, en samen leggen ze een boel humor in het boek, maar ook een kritische blik op de afgelopen eeuw wordt niet geschuwd.

Lees ook