1. Home
  2. Inspiratie
  3. 5 tips voor het dragen van de panterprint, want hij is weer terug!

5 tips voor het dragen van de panterprint, want hij is weer terug!

Door Quirine Brouwer - Dinsdag 05 April 2022 | 13:17

panterprint

Het is nu wel echt zeker: de panterprint is een blijvertje in de modewereld. Ieder jaar zien we ‘m weer terugkomen, en dit seizoen is dat niet anders. Maar toch kan het best heftig zijn, zo’n panterprint. Hoe draag je hem het mooist? 

Of je nu gaat voor een panterprint jas, laarzen of bikini, het kan allemaal: als je ‘m maar stijlvol combineert. We geven graag tips!

Combineer met stijlvolle basics

Een panterprintje kan best eh, heftig zijn. Het is immers een drukke print die meteen in het oog springt. Om balans in je outfit te creëren kun je daarom het beste een panterprint item combineren met stijlvolle, rustige basics. Denk aan het panterprint blouse met zwarte pantalon, een panterprint rok met een beige trui, of een panterprint jurkje met mooie, hoge zwarte laarzen.

Zoek het in de accessoires

Vind je het dragen van panterprint wat heftig? Dan kun je er ook voor kiezen om enkel accessoires met panterprint te dragen. Een outfit in neutrale kleuren krijgt bijvoorbeeld net dat beetje extra wanneer je er een tas met panterprint bij draagt. Basic jurkjes zijn perfect om te combineren met panterprint accessoires!

Kies niet voor te kort of te strak

Een panterprint kan snel ordinair worden. Als je een kledingstuk van panterprint draagt, kies dan voor een item dat niet te strak of te kort is. De print zelf trekt al veel aandacht, als je dan ook nog voor een diep decolleté gaat, kan het snel ‘over the top’ worden. Midi en A-lijn jurken lenen zich hier perfect voor.

Ga voor maximaal een of twee items met panterprint

Ook te veel items met panterprint met elkaar combineren kan om die reden wat heftig zijn. De items kunnen met elkaar vloeken of de aandacht van elkaar afleiden, waardoor het geheel te druk wordt. Ga voor maximaal een of twee items met panterprint, en het liefst ook items die een stuk uit elkaar gedragen worden. Een blouse en schoenen, bijvoorbeeld, of een hoed en een tas.

Andere prints

Dat betekent echter niet dat de panterprint niet goed samengaat met andere prints. Voor de durfal kan het best eens een idee zijn om een bruine panterprint te combineren met een turquoise bloemenprint, bijvoorbeeld. De twee gaan verrassend goed samen! Bij het combineren van prints geldt altijd: zorg dat de ene print klein en gedetailleerd is, en de andere wat groter en grover. Zo behoud je de balans.

Ga eens voor een andere kleur

Als bruin niet helemaal jouw ding is, is dat bij de panterprint geen probleem. Hij is tegenwoordig in iedere kleur in de winkels te vinden. Wat dacht je van een toffe rode rok met panterprint, bijvoorbeeld?

Ga voor een statement item

De panterprint trend leent zich ontzettend goed voor het maken van een groots statement. Bij de panterprint kan dat het beste met een toffe jas met panterprint. Zelfs de meest saaie outfit zal interessant worden als je er een jas met panterprint overheen draagt. In de zomer kun je daarentegen gaan voor een jurkje in panterprint. Houdt de rest van de accessoires rustig en je hebt gegarandeerd een mooie outfit aan.

 

Lees ook