1. Home
  2. Inspiratie
  3. Strandjurkjes: welke past bij welk strand?

Strandjurkjes: welke past bij welk strand?

Door Darcy Oerlemans - Donderdag 25 Augustus 2016 | 07:50

Strandjurkjes alarm! Het is eind augustus en het lijkt erop dat we toch nog een restje zomer voorgeschoteld krijgen – en wat voor een! Aangezien je misschien de moed al had opgegeven dat je strandjurkjes het zonlicht nog zouden zien, ontstaat nu lichte paniek: het strand roept. Van Texel tot Zuid-Spanje, het strandjurkje mag weer! Maar wat draag je naar welk strand?

strandjurkjes

Texel
Lekker een dagje naar Texel met het gezin? Of met vriendinnen in een huisje aan het strand vertoeven? Het ultieme strandgevoel, gewoon in eigen land! Hollandsche nuchterheid is hier geboden: het hoeft niet zo gek met die strandjurkjes. Als het maar lekker zit, makkelijk aanschiet en het er óók nog een beetje zomers en vrolijk uitziet.
Jouw strandjurkje: een casual strandjurkje, basic of met een zomerse print, zoals strepen of bloemen, in een felle zomerse kleur. Bij Beachtime vind je er veel!
Musthave accessoire: een grote shopper met al jouw essentials voor een heerlijke dag in de zon: een handdoek, zonnebrand, tijdschrift en zonnebril.

Bloemendaal aan Zee
Op het strand van Bloemendaal zul je waarschijnlijk net zo veel met je voeten in als uit het zand doorbrengen: met al die hippe strandtenten is het een kwestie van zien en gezien worden. In een snel aangeschoten zomerjurkje van drie jaar terug val je hier dus een beetje uit de toon. Ga voor groots, sexy, chic of zelfs glimmers (als je durft) en zet je grootste zonnebril op terwijl je nipt van een glas prosecco. Life is good!
Jouw strandjurkje: een opvallende maxi-jurk met een split om je benen te bruinen.
Musthave accessoire: een zomerse (XXL-)hoed zorgt voor net dat extra beetje sophistication.

De Mediterraanse costa’s
Voor de gelukkigen die op vakantie zijn (of nog gaan!), is het kiezen van een strandoutfit een dagelijkse bezigheid. Niet dat dat het ook maar iets makkelijker maakt, integendeel zelfs! Maar haal even diep adem, proef de Mediterraanse sfeer en laat het siëstagevoel je leiden terwijl je tussen je jurkjes kijkt. Grote kans dat je tijdens je zoektocht een relaxt strandjurkje tegenkomt en je zo, hup, de blauwe zee tegemoet wandelt.
Jouw strandjurkje: een Ibiza-achtig, dromerig exemplaar met een boho printje en franjes, in de stijl van Free People.
Musthave accessoire: een sangria in je rechter- en een bordje tapas in je linkerhand. Enjoy!

Lees ook