1. Home
  2. Inspiratie
  3. Rood combineren? Zó doe je dat dus!

Rood combineren? Zó doe je dat dus!

Door Britte Kramer - Woensdag 26 Oktober 2016 | 15:28

Wij ♥ rood. Het is romantisch, vurig, krachtig, sexy… je snapt ’t. Ook jij hebt vast wel een rood jurkje in huis (en anders kun je dat hier regelen!) maar misschien ben je een beetje huiverig om het aan te trekken. Niet omdat het te opvallend is, maar omdat je simpelweg niet weet hoe je het moet combineren. Daarom nu, gratis en voor nietsch: een lesje rood combineren.

 

Rood combineren

De geijkte combi: rood & zwart

Zwart en rood: een voor de hand liggende combinatie, maar wel erg hard. Als je het op de grafische tour gooit kan het wel voor een erg sterke look zorgen, een beetje à la Twiggy in de Sixties.
Werkt vooral goed met: edgy in geval van rood met gelige ondertoon, meer klassiek-mysterieus in geval van rood met paarsige ondertoon – it’s up to you!

Ahoy sailor: rooddonkerblauw

De klassieke look, de Franse look, de marinelook: rood en donkerblauw vormen een stijlvol duo dat de tand des tijds met verve doorstaat. Nooit keihard ‘in’, maar vooral ook nooit ‘uit’. Vooral met wat witte elementen in je outfit, en misschien een boothals of Bretonse streep, zie je er superverzorgd uit.
Werkt vooral goed met:
felrood, knalrood, zo’n beetje iedere middenmoot-rood.

Gebloemde A-lijn jurk rood/zwart

Yoek

€ 185,00

A-lijn jurk rood

Yoek

€ 169,90

Jurk van travelstof DOLCE rood

Yoek

€ 115,00

Jenna Jacquard jurk in rood

vintage chic for topvintage

€ 48,95

Ebony jurk in oranje rood

vintage chic for topvintage

€ 47,95

Laurie maxi jurk in rood

vintage chic for topvintage

€ 59,95

Mag weer: rood & bruin, goud of paars

Olé voor het feit dat de 60’s, 70’s en 80’s momenteel ‘revivallen‘. Ineens mag rood ook met bruin, goud en paars, en dat zorgt voor een lekkere Wes Anderson’esque vibe. Een beetje suède of metallic werkt als bindmiddel tussen rood en deze tinten.
Werkt vooral goed met: donkere schakeringen rood, met een hoog herfstgehalte.

Onverwacht superduo: roodnude of tan

Rood en nudes/tankleuren gaan héél mooi samen, omdat rood z’n kracht dan niet hoeft te delen en zo echt alle shine pakt.
Werkt vooral goed met: koraalrood, oranjeachtig rood.

Voor de trendsetters: rood & zalmroze, lichtblauw, mintgroen, lila of lichtgrijs

Met lichtgrijs speel je het meest op safe, maar geloof ons: je gooit sowieso hoge ogen. Durfals proberen het met de zogenaamd met rood vloekende kleuren, maar dan in pastelvorm (zoals (zalm)roze, lichtblauw, mintgroen of lila). Met pasteltinten kun je namelijk alles combineren (want als ze met fluorescerende kleuren samengaan – en dat doen ze! – waarmee dan niet?). 
Werkt vooral goed met: 
heldere tinten rood.

Lees ook