1. Home
  2. Inspiratie
  3. Rode jurken: van zoetsappig tot vlammend rood

Rode jurken: van zoetsappig tot vlammend rood

Door Dionne - Donderdag 06 December 2018 | 16:17

Niet iedere rode jurk heeft een va va voom gehalte. De kleur rood is én blijft een statement van zichzelf, maar dat statement kan ook betekenen: “ik wil heerlijk verdwalen in een rode sweaterjurk”. De jurk in de kleur van de liefde is er in veel verschillende stijlen. Van Mickey Mouse tot sexy rode loper look: dit zijn de onze favoriete rode jurken. Wees een lady in red en voeg een rode jurk aan je garderobe toe. Voor welke look ga jij? 

Waar denk je aan bij de kleur rood? Het alarm, de passie, het gevaar, de stomheid, het blozen, koning en koninginnen, uitverkoop, woede en de opwinding. De betekenis van rood is voor ieder onderwerp of gevoel totaal anders. Je hebt bijvoorbeeld meer kans op een leuke avond in een rode velvet-achtige nachtclub, dan een club in een andere tint. Ook films houden van personages in rood, denk aan Julia Roberts in Pretty Woman (de opera-scene). Kortom, de kleur rood heeft een grote impact op hoe we ons voelen. In modeland komt de kleur vaak terug in herfst/winter collecties en wordt vaak geassocieerd met sexy, pittig en zelfverzekerd. Love it. 

rode jurken

Beeld cc: Chiara Casiraghi

Durf rode jurken te dragen

Veel vrouwen kiezen daarom voor een rode jurk óf juist niet, want veel vrouwen durven het niet. Wat erg jammer is, omdat juist de kleur rood bijna iedereen kan hebben. Het straalt een bepaald soort kracht uit en geeft een onmiddellijk een head turner.  Wil je iemand verleiden? Dan is de kleur rood bij uitstek perfect. Dit hoeft natuurlijk niet de reden te zijn om een rode jurk aan te schaffen, maar een beetje kleur in je leven mag wel toch? Zeker in de winter waar de winkels volhangen met donkere kleuren. Voor een speciaal feestje kun je het beste een rood cocktailjurkjes kiezen, voor een dagje weg een rode sweatjurk en voor een avondje uit de rode wikkeljurk. Genoeg opties dus! Ga je binnenkort uit eten met een niet zo’n grote eter? Even een gouden tip: de kleur rood zou de eetlust stimuleren! Dus trek een rode jurk aan en je hebt heel de avond plezier (en food!).

In een wereld die donker en grijs, heel verdrietig en vaak behoorlijk krankzinnig kan zijn, is een levendige dosis rood een goede uitkomst. Je vindt hier onze rode toppers, zit er een jurkje voor je bij?

Maxi-jurk met wijde 3/4-mouwen

Aniston SELECTED

€ 59,99

Blousejurk van travelstof DOLCE rood

Yoek

€ 119,00

Jurk met ceintuur rood

-30%

LOLALIZA

€ 65,99

€ 46,19

Jerseyjurk

heine

€ 39,99

Kokerjurk

heine

€ 139,00

Geruite blousejurk DOLCE rood/wit

-40%

Yoek

€ 195,00

€ 117,00

Strandjurk met bloemenprint, mini jurk, katoenen zomerjurk

Beachtime

€ 35,00

Zomerjurk met gewikkelde hals

Aniston SELECTED

€ 49,99

Jurk in a-lijn Jurk

Classic Inspirationen

€ 64,99

Lees ook