1. Home
  2. Inspiratie
  3. Print jurkjes: vrolijke mode voor iedere dag

Print jurkjes: vrolijke mode voor iedere dag

Door Wendy - Zaterdag 11 Maart 2023 | 07:00

 

jurkjes-met-print-voor-iedere-dag

Print jurkjes zijn dé manier om elke dag op te vallen en een opgewekte indruk achter te laten. Of je nu naar kantoor gaat, een afspraak hebt of gewoon een dagje uit bent, met een print jurk zit je altijd goed.

Jurken met een print maken je outfit extra vrolijk, vrouwelijk, modern en meisjesachtig. Het grote voordeel van print-jurken is dat ze veelzijdig zijn; je draagt ze naar een bruiloft, avondje uit(eten), tijdens een dagje winkelen, naar je werk maar ook op een rustige vrije dag. Van bloemen- tot dierenprint en van abstracte tot retropatronen, er is voor iedereen een print-jurk te vinden die bij je persoonlijke stijl en mood-van-de-dag past. De meeste print-jurken zijn gemaakt van zachte en comfortabele materialen, zodat je je er ook nog eens lekker in voelt.

Voor de dames die het graag nog wat opvallender willen, zijn er ook print-jurken met felle kleuren en opvallende designs te vinden. Of je nu gaat voor een gedurfde zebraprint, een tropisch bladeren patroon (waardoor je je op een onbewoond eiland waant) of een romantische bloemenprint op je jurk, met zo’n jurk ben je verzekerd van een blikvanger! 

Welke schoenen draag je bij een print-jurk

Een ander voordeel van jurken met een print is dat ze zowel casual als chique gedragen kunnen worden. Combineer een bloemenprint jurk bijvoorbeeld met sneakers voor een sportieve casual look, of ga voor hoge hakken en sieraden voor een chic en feestelijk uiterlijk. Als de zon schijnt draag je je jurk met print net zo makkelijk met leuke (teen)slippers voor een dagje strand. 

Er zijn veel verschillende soorten print-jurken om uit te kiezen, waaronder bloemen-, dieren-, abstracte, retro-, geometrische, gestreepte, tropische of paisley prints.

Soorten jurken met print:

  1. Bloemen print jurken: jurken met bloemen- of bladeren print, die het meest voorkomen.
  2. Dieren print jurken: jurken met dierenprint, zoals luipaard, zebra of tijgerprint.
  3. Abstracte print jurken: jurken met abstracte patronen en kleurencombinaties.
  4. Retro print jurken: jurken met opvallende jaren 60, 70 of 80 prints, zoals bolletjes of strepen.
  5. Geometrische print jurken: jurken met geometrische vormen en patronen, zoals vierkanten, rondjes of driehoeken.
  6. Gestreepte print jurken: jurken met strepen in verschillende kleuren en breedtes.
  7. Tropische print jurken: jurken met tropische bladeren, – bloemen, citroenen, olijven of vogelprint.
  8. Paisley print jurken: jurken met kleurrijke en verfijnde paisley patronen. ook wel “pauwenveer- of palmblad-prints” genoemd. Het is een kleurrijk en verfijnd patroon dat is geïnspireerd op de traditionele Indiase shawl-weeftechniek. Het patroon bestaat uit een afbeelding van een pauwenveer of palmblad, meestal in een ovaal vorm. Paisley prints zijn populair in diverse producten, waaronder stoffen, textiel en kledingstukken.

Kortom, print jurken zijn een uitstekende manier om je dag wat meer kleur te geven en voor een opgewekte indruk te zorgen. Waar wacht je nog op? Ga op zoek naar jouw favoriete print-jurk en laat je inspireren door de vele mogelijkheden op Jurkjes.nl. 

Lees ook