1. Home
  2. Inspiratie
  3. Pofmouwen: zo style je jurkjes met deze trendy mouwen

Pofmouwen: zo style je jurkjes met deze trendy mouwen

Door Ilse.bloemendal - Maandag 15 Mei 2023 | 07:00

Pofmouwen zijn weer helemaal terug van weggeweest en geven jurkjes een romantische en speelse uitstraling. Maar hoe combineer je deze trend op de juiste manier zonder dat het te overdreven wordt? In deze blog delen we tips en inspiratie om jurkjes met pofmouwen op een stijlvolle manier te dragen! 

1. Kies de juiste pasvorm

De pasvorm van de jurk is erg belangrijk bij het dragen van pofmouwen. Kies voor een jurk die getailleerd is, zodat je de vorm van je lichaam accentueert. Een jurk met een uitlopende rok kan ook mooi zijn, maar zorg er dan voor dat de taille goed is aangesloten. Hierdoor krijg je een mooi silhouet en wordt het niet te wijd. Super sexy – maar absoluut niet uitdagend.

2. Houd het simpel

Bij een jurk met pofmouwen is het belangrijk om de rest van je outfit simpel te houden. Laat de jurk voor zichzelf spreken en combineer het met simpele accessoires. Een paar elegante oorbellen, een minimalistische armband en enkelbandje en simpele hakken kunnen al voldoende zijn om de outfit af te maken. Ontdek zelf het verschil maar eens.

3. Ga voor een neutrale kleur

Om de pofmouwen niet te overweldigend te maken, kun je het beste voor een neutrale kleur kiezen. Denk aan wit, zwart, beige of pasteltinten. Dit zorgt ervoor dat de aandacht op de pofmouwen blijft, maar de outfit niet te druk wordt. Less is more!

4. Combineer met een riem

Om je taille te accentueren en de jurk meer vorm te geven, kun je ervoor kiezen om een riem toe te voegen. Hierdoor wordt de nadruk gelegd op je taille en krijgt de jurk meer structuur. Ga voor een jurk die matcht met de jurk.

5. Experimenteer met verschillende stijlen

Jurkjes met pofmouwen zijn er in allerlei stijlen. Van romantisch tot stoer en van bohemian tot klassiek. Experimenteer met verschillende stijlen om te ontdekken wat het beste bij jou past. Combineer bijvoorbeeld een romantische jurk met pofmouwen met een leren jack voor een stoere look.

6. Laat je inspireren door deze jurkjes met pofmouwen

Met deze tips en inspiratie kun je op een stijlvolle manier jurkjes met pofmouwen dragen. Durf te experimenteren en ontdek wat het beste bij jou past!

Lees ook