1. Home
  2. Inspiratie
  3. Een pensioen opbouwen dankzij je jurken? Zó doe je dat!

Een pensioen opbouwen dankzij je jurken? Zó doe je dat!

Door Darcy Oerlemans - Vrijdag 16 September 2016 | 14:45

Overvolle kledingkasten, maar vanavond toch maar een soepje als diner. Dagelijks je favoriete webshops afstruinen, maar de boodschappen deze week bij de Lidl in plaats van de Appie. Herkenbaar? Jouw spaarrekening hangt in kleurrijke, jurk-achtige vorm in je garderobe, en daar is helemaal niks mis mee. In jurken investeren is juist slim, want met deze 5 tips shop je jezelf misschien wel stinkend rijk.

jurken investeren

Goed, ten eerste moet je weten: goed investeren is hard werken. De duizendjes vliegen natuurlijk niet vanzelf binnen (al zou dat wel leuk zijn). De juiste jurken-investering doen kost een heleboel uren vol markten, trends en consumentengedrag bestuderen, en vaak in eerste instantie ook flink wat geld. Maar als je het goed doet, betaalt het zich allemaal weer terug – quite literally.

1. Go digital
Hoe geweldig het ook klinkt om vintage winkels en de Waterloopleinmarkt af te struinen en daar zomaar, uit het niets, een pareltje tegen te komen: het leven is geen film. Als je op zoek gaat naar waardevolle jurken die veel waard zijn, doe je dit het snelst en overzichtelijkst online, op websites zoals Rebelle.com en Designer-Vintage.com.

Beginnetje maken? Bekijk hier welke designerjurken er van de Bijenkorf online staan!

2. Heb geduld
Als je voor de grote winst wilt gaan, hoef je meestal niet te verwachten dat die binnen een paar seizoenen komt. Het échte geld wordt verdiend na jarenlang geduld in combinatie met een hele goede bestudering van de markttrends. Wie koopt wat, en wanneer? Zo vind je vanzelf het moment waarop jouw bijzondere jurk ineens weer in the picture komt.

3. Ga voor groots
Natuurlijk, een little black dress of ander basic jurkje is altijd goed, en daardoor een veilige koop. Maar als je iets van tip 2 hebt geleerd, dan weet je dat ‘altijd goed’ juist het tegenovergestelde is van ‘goede investering’. Altijd goed betekent namelijk ook dat de jurk over tien jaar nog steeds niet opvalt en dus eigenlijk alleen maar oud is. Beter is het om voor een statement piece te gaan, die later, in al z’n opvallendheid, een heel nieuwe betekenis kan krijgen.

4. Vertrouw je gevoel
Bij het zoeken naar jurken om in te investeren, zijn kwaliteit en design natuurlijk ontzettend belangrijk. Maar vaak is het ook iets onverklaarbaars, een bepaald je ne sais quoi, dat een jurk net dat beetje extra geeft. En soms voel jij dat wel, en anderen nog niet. Vertrouw je je gevoel, neem dan gerust een risicootje en cash op het moment dat het wél opgemerkt wordt!

5. Verwacht niet te veel
Natuurlijk zijn er items die jaren later zo veel waard zijn dat je je geldzorgen wel kunt vergeten. Maar helaas is dit veel vaker niet het geval, of zijn ze simpelweg niet echt bereikbaar voor jou. Verwacht dus niet meteen succes, vergroot je kennis en breid je netwerk uit, zodat je altijd op de hoogte bent van elke waardevolle jurk in de omgeving en zo een echte expert wordt.

Lees ook