1. Home
  2. Inspiratie
  3. One shoulder jurkjes: sexy, stijlvol én klassiek

One shoulder jurkjes: sexy, stijlvol én klassiek

Door Ilse Bloemendal - Maandag 07 Maart 2022 | 08:14

De temperaturen lopen op, het is ’s avonds langer licht en het zonnetje laat zich heerlijk zien: de zomer is in aantocht. Tijdens dit heerlijke seizoen mag een one shoulder dress absoluut niet in jouw garderobe ontbreken. Of je nou naar een feestje gaat of gewoon van een lekker warme dag wil genieten, met een one shoulder dress kom jij stijlvol voor de dag! 

Het geheim van de one shoulder jurk 

Casual. Stijlvol. Sexy. Zo zouden wij de one shoulder jurk beschrijven. Of je nou naar een feestje gaat of gewoon van een lekker warme dag wil genieten, met een one shoulder dress kom jij stijlvol voor de dag! Het geheim van de one shoulder jurk is de sexy uitstraling van een strapless jurk maar dan met net wat meer stevigheid. Ideaal als je er toch mooi uit wilt zien, maar niet constant wilt zijn met het ophijsen van je jurkje.

Trend van 2022

We zagen de one shoulder dress vorig jaar al regelmatig voorbijkomen. Dit jaar zal je hem meer zien dan ooit. Dit komt ook omdat het modetijdschrift Vogue heeft recent geschreven over deze stijlvolle musthave.

“Whether your style is classic, romantic, or thrift-store bohemian, an off-the-shoulder dress can go from day to night.” – Vogue.

How to style the one shoulder dress?

One shoulder dresses heb je in allerlei soorten en maten. Een maxi one shoulder dress kan je eigenlijk elke dag dragen. Combineer de musthave met een leuke spijkerjas of blazer en je bent ready to go. Als je een feestje hebt, is een strakke variant zeker een aanrader. Sexy en stijlvol. Wat dacht je van een rode variant met zwarte hakken? Dress to impress – je zult zien dat mensen hun ogen niet van je af kunnen houden. Liever wat minder opvallend? Ga dan voor een one shoulder jurk met pailletten of glitters. Laat dat feestje maar beginnen! Een one shoulder jurk is ook ideaal voor een warme zomerdag. Kies voor een vrolijke print (bohemien, we love it) en maak je outfit af met een paar leuke sandalen of slippers. Heb je een bruiloft op de planning? Ga dan voor een one shoulder jurk in pasteltint met een split. Of ga voor een exemplaar met rushes, super schattig. Zo zie je er tijdens deze bijzondere dag prachtig uit en ben je niet te overdressed. Maak tot slot je outfit af met wat leuke sieraden en je bent ready to go.

One shoulder jurken 

Hieronder staan wat one shoulder jurken van verschillende webshops die je online kunt kopen. Andere categorieën waarbinnen je een mooie one shoulder dress kunt vinden zijn cocktailjurkjes en zomerjurkjes. Veel plezier met shoppen!

 

Lees ook