1. Home
  2. Inspiratie
  3. Musthave: Gele jurkjes

Musthave: Gele jurkjes

Door Marise Doeve - Donderdag 16 Mei 2013 | 13:30

Musthave: Gele jurkjes

Wist jij dat je jouw eigen stemming kunt beïnvloeden door je te kleden in bepaalde kleuren? En wist je dat geel ons over het algemeen heel vrolijk maakt? Goede reden dus om deze frisse kleur eens in de spotlight te zetten.

Geel is voor weinig mensen de eerste keuze als ze ’s ochtends in de kast kijken maar waarom eigenlijk niet? De kleur geel maakt ons vrolijk, activeert onze hersenen en zet aan tot werkzaamheid. We associëren de kleur geel met de zon, lente/zomer en bloemen. Allemaal dingen waar we over het algemeen blij van worden.

Van de mensen die geen gele jurkjes dragen, geeft een groot deel aan dit niet te doen omdat de kleur te opvallend is. Zonde, want wat nou als we onszelf een stuk vrolijker kunnen maken door een geel jurkje uit de kast te trekken?

Geel komt in veel verschillende tinten als neon, oker, mosterd en pastel. Je kunt dus precies de tint geel uitzoeken die het beste past bij jouw huidskleur en zo kun je ook beïnvloeden hoe opvallend jouw jurkje is. Een pastelgeel jurkje zal bijvoorbeeld veel minder opvallen dan een felgeel jurkje.

Tip: kies eens voor een printje met geel erin! Zo krijg je wel de invloed van de kleur geel maar is het minder geel!

Overtuigd? Gele jurkjes online kopen doe je via Jurkjes.nl, wij hebben meer dan 300 gele jurkjes en jurken verzameld van verschillende webshops. Zo hoef je dus niet alle webshops af te gaan maar kun je gemakkelijk alle jurkjes op één site bekijken. Je kunt trouwens ook filteren op merk, prijs en categorie.

Klik hier om meteen naar de pagina met gele jurkjes te gaan.

Lees ook