1. Home
  2. Inspiratie
  3. Must watch: documentaire It’s In The Sky

Must watch: documentaire It’s In The Sky

Door Britte Kramer - Zaterdag 16 November 2013 | 10:45

It's In The Sky

Ik heb er maanden, of nee, bij nader inzien zelfs jaren naar uitgekeken en heb het niet meegekregen. Totaal niet. En als m’n vrienden het hadden geweten, dan had ik het ook geweten. Ik neem dus aan dat dit bericht, terwijl het schaamteloos achter de feiten aanloopt, toch hard nodig is. Dames, en misschien ook wat heren: Sarah Domogala heeft een nieuwe documentaire uit: It’s In The Sky!

All We Ever Wanted
U weet wel, Sarah Domogala, de regisseur van All We Ever Wanted. De film die onze generatie in 2010 zo akelig treffend in kaart bracht. Quarterlifecrisissen, paniekaanvallen, sociale media-stress, teveel keuzes, noem maar op. All We Ever Wanted legde als een van de eerste media de vinger behoorlijk op de zere plek, en was typisch zo’n geval: ‘Wat? Nog niet gezien? We gaan ‘m nú kijken. Meteen!’ En zo komt het dat misschien wel 20% van het aantal views op mijn naam staat. Tijd voor een vervolg. Jaaa!

Graven in mode
Ik had geen idee welke richting Sarah op zou gaan. Wat vond ze nou leuk? Wist ze dat wel? Kampte ze zelf niet ook met zo’n quarterlifeprobleem?

Het antwoord blijkt: mode. Hatsee, daar kunnen we wel wat mee. Sarah onderzocht waarom je in een bepaalde periode zin hebt in een bepaald soort kleren; waarom een trend een trend wordt, en of dat nou oppervlakkig gedoe is, of dat er daadwerkelijk een diepere laag onder zit. En zo ja: hoe serieus we die dan kunnen nemen.

Indrukwekkende namen
Dit alles is in weer net zo’n fijne sfeer gefilmd als de voorganger. En er komen wat indrukwekkende namen hun visie geven op Sarah’s vraagstukken. Ook de trendgoeroe extraordinaire: Lidewij Edelkoort. Verder onder meer fotograaf Annemarieke van Drimmelen en Penny Martin van Gentlewoman.

Hoewel de film zeker naar meer smaakt, is It’s In The Sky een lekker behapbaar tussendoortje, dat je zelfs in je lunchpauze weg kunt werken. Slechts 25 minuten duurt dit verhelderend relaas. Bekijk ‘m hier.

Lees ook