1. Home
  2. Inspiratie
  3. Het mannenpanel & de zomertrends van 2017

Het mannenpanel & de zomertrends van 2017

Door Britte Kramer - Donderdag 04 Mei 2017 | 15:57

mannenpanelEen nieuw seizoen komt, uiteraard, met nieuwe trends. Een ideale gelegenheid om ons mannenpanel (dat zich hier netjes voorstelt) weer eens uit te nodigen, om deze onder de loep te nemen en vervolgens hun ongezouten, kritische, en hier en daar flink humoristische mening te spuien. Vorige keer lieten ze weten wat ze vinden van de slipdress. Deze keer storten ze zich op de trends voor voorjaar/zomer 2017. 

Wat DENK je dat hot is dit seizoen, in damesmodeland?

Stijn: Ik roep maar wat: het badpak zal volgens mij haar revival doorzetten dit jaar. Misschien zelfs wel buiten het strand. En genderneutrale mode, omdat het sexyer klinkt dan unisex.
Ward: Neeee! (Stiekem toch gespiekt maar kan nog steeds niets zinnigs zeggen hierover!)
Jesper: NOPE!
Maickel: Parachutestoffen vind ik heerlijk. Daarnaast blijf je de 90’s-stijl zien. Wat ik mooi vind is dat je je niet meer aan één stijl hoeft te houden en dat je kunt mixen: trainingsbroekje met een net colletje.
Cas: Ik neem waar dat het hot is om classy met casual, wijde kleding te combineren.

En wat HOOP je?

Stijn: Misschien is het een goed moment voor duurzaamheid. In alle facetten, dus duurzaam geproduceerde kleding die lang meegaat, zowel kwalitatief als in het modebeeld.
Ward: Zomerjurkjes! Lekker algemeen, maar toch!
Jesper: Less is more ;)
Maickel: Van mij mag leer altijd in blijven. Daarmee bedoel ik niet leren broekjes maar accessoires, met daarbij croptops in ninetiesstijl, etc.
Cas: Ik hoop dat ze het een beetje basic houden daar in damesmodeland. Creatief zijn met kleding is natuurlijk altijd oké, maar ik walg van de wijde broeken en slungelige mouwen.

Welke drie trends spot je hier?

Stijn: De hoge split aan de voorkant / patches / superrare mouwen?
Ward: 1: Hoge middensplit met kokerriem voor extra wespentaille. 2: Asymmetrie! 3: Pteromyini (Noord-Amerikaanse vliegende eekhoorn, zie Life in the air.)
Jesper: Splitrok? Jeans? Lange mouwen en hoge hakken?
Maickel: Op links is het de grote riem volgens mij, en op de middelste zijn het de patches. Maar het zijn alle drie geen dingen die ik zie gebeuren eigenlijk. Dat komt ook omdat fashionbewegingen niet meer zo gefocust zijn op grotere fashion brands.
Cas: Wat me opvalt aan de tweede foto zijn de patches; ik wist niet dat het hot was. De rest neem ik wel waar op straat, maar kan het niet benoemen.

Wat vind je ervan?

Stijn: De tailleriem vind ik wel wat. Patches zijn leuk, maar ik denk niet voor lang, en die statementmouw: huh? Je wilt een statement maken? En gebruikt daar je mouw voor? Next, please.
Ward: Die eerste vind ik sowieso leuk en stylish. (Hoe kom je daarin?) Tweede ziet er stoer uit. (Hoe kon dit trouwens niet asymmetrie zijn?!) De derde vind ik niks. Wat mij betreft maak je maar ergens anders een statement mee (i.p.v. je mouw). Lijkt me voor de drager van deze outfit ook totáál niet relaxt.
Jesper: Met de riem wordt de taille mooi geaccentueerd, daar hou ik van. En patches op een spijkerjasje maken een vrouw wat stoerder. De lange mouwen vind ik minder. Het lijkt me onhandig en tsja, het heeft voor mij niet echt een toegevoegde waarde.
Maickel: Nummer 1 vind ik niet mooi, maar dat komt door haar figuur. Dat komt niet goed uit met deze riem. Nummer twee kan ik wel waarderen, omdat je er een persoonlijke touch aan geeft. 
Cas: De patches vind ik stoer, maar het hangt er heel erg van af wat voor patches het zijn. Die nietszeggende van de Zara of H&M vind ik niet leuk. De tailleriem vind ik ook wel iets hebben maar het hangt er heel erg vanaf waar je het mee combineert en hoe je het draagt. Als ik twee dingen haat zijn het van die wijde broeken en mouwen als gordijnen. Het KAN modieus zijn, maar negen van de tien keer vind ik het niets – ik vind het er erg lomp uitzien.

Paars is een van de trendkleuren van SS17. Reactie?

Stijn: Ja, wel lekker eigenlijk, paars.
Ward: Vind die eerste wel gaaf. Beetje Zuid-Amerikaans ofzo ook. Lekker knallen. Pastel-achtig paars vind ik wat minder. Een beetje truttig misschien.
Jesper: No. Hou er niet zo van.
Maickel: Nee. Kleuren moeten ook bij je huidskleur passen. Daarnaast geloof ik dat fashion tegenwoordig uit bewegingen moet komen, vanuit jezelf, geïnspireerd door je omgeving. Een vooropgelegde kleur, daar ben ik niet voor.
Cas: Vrolijk! Maar kan verkeerd uitpakken.

Noem alle paarstinten die je kent…

Stijn: Je vraagt nu een man alle paarstinten op te noemen die hij kent. Ook of hij de verschillen weet en een volgorde kan aangeven qua voorkeur? Een poging: fuchsia, violet, blauwpaars, lichtpaars, deep purple… Ik heb geen idee hoeveel onzin ik praat nu.
Ward: Donkerpaars, fuchsia, pastelpaars, roze? Van mij mag het knallen, anders vind ik het al snel een beetje prinsesserig en wat ‘kinderachtig’. Roze is ook oppassen geblazen. Sommigen kunnen dit overigens wel hebben.
Jesper: Haha oei, lila? Verder kom ik niet!
Maickel: Haha, hier pas ik even.
Cas: Lila, violet en magenta.

Jurk over sportbroek: lekker gek/compleet gestoord?

Stijn: Volgens mij kun je dit alleen dragen als je het draagt met zelfvertrouwen. Geloof je er zelf niet in, begin er niet aan, zou ik zeggen.
Ward: Lijkt me warm voor spring/summer en ik zou het moeten zien. Zou zomaar compleet gestoord kunnen zijn, maar goed, dat doet het meestal juist wel goed bij de incrowd, hè?
Jesper: Niet echt mijn ding. Te hipster.
Maickel: Ja, lof it!
Cas: Ik zie steeds vaker dat zo’n sportbroek gedragen wordt tijdens bijvoorbeeld het uitgaan, met daar overheen een leuk truitje. Erg zonde.

Colorblocking maakt een comeback. Maar: wat is het?

Stijn: Het combineren van meerdere (verschillende) kleuren in één outfit.
Ward: Kleurvlakken! Haha. Zoals ‘rugby’? Ja, toch? Ja, toch?
Jesper: Geen idee, haha. Cockblocking ken ik wel!
Maickel: Kleuren die tegenover elkaar staan in het kleurenspectrum? Ik gok.
Cas: Iets met felle kleuren combineren. Paars met gele stippen!!!

Zij die jouw XXL-shirt draagt als jurk. Goed idee?

Stijn: Heee, die voorspelde ik. Ja, is leuk! Alleen niet gek opkijken als wij – à la Jaden Smith – jullie rokjes stelen!
Ward: Als zij daar happy van wordt… doen! (Als het maar vrouwelijk blijft.)
Jesper: NEE.
Maickel: Mag allemaal van mij. Ik heb thuis toch niets meer te zeggen, haha.
Cas: Ja! Dat is een trend die ik wel zie zitten.

Übervrouwelijk of superstoer – wat kies je?

Stijn: Afhankelijk van de vrouw, het moment en hoe ik me zelf voel kan ik beide zeer waarderen.
Ward: Hangt uiteraard van de gelegenheid af, maar allebei goed!
Jesper: Van de tailleriem en patches. Voor als het wat stoerder moet: de spijkerjackjes, en als het wat sexyer moet: de tailleriem.
Maickel: Graag wel gemixt: stoer met een vrouwelijk tintje.
Cas: Persoonlijk zou ik een combinatie leuk vinden, zonder colorblocking en extreem wijde broeken. Verder ben ik niet de moeilijkste!

Lees ook