1. Home
  2. Inspiratie
  3. Laat je inspireren door een personal stylist

Laat je inspireren door een personal stylist

Door Yvonne Floor - Vrijdag 10 Februari 2023 | 09:47

Je kledingkasten hangen vol, je hebt ruimte te kort en een extra kamer nodig voor de uitpuilende hoop kleding. Maar je hebt niks om aan te trekken. Kasten vol met jurken, jeans, hoge laarzen, bont laarzen, stiletto hakken. Niks past (meer), of past bij elkaar. Laat je dan inspireren door een personal stylist!

Persoonlijk advies wat past bij levensstijl

De Oekraïense personal stylist Anna Marks (36) adviseert haar cliënten bij het zoeken naar een garderobe die passend is bij de persoonlijke (levensstijl) én fashionable is. Ze neemt je gemiddeld vijf uur mee om te shoppen en verandert je garderobe in een designers closet. 

Voor diegenen die daar geen tijd of geld voor hebben geeft Anna een overzicht van de modetrends en geeft ze enkele styling tips weg. 

Welke tips leiden jou naar het perfecte jurkje?  

Trends:

  1. De mini jurk is terug van weggeweest. Combineer de jurk met een blazer, jasje, vest (kort of lang), lange laarzen, enkellaarsjes en fleece lined stockings.
  2. Kies je voor een maxi jurk, voeg dan een extra accessoire toe, bijvoorbeeld een sjaal om de heupen of een lange ketting om je nek. De kettingriem uit de jaren zeventig is ook helemaal terug.
  3. Kies voor een vierkant decolleté.
  4. Qua kleurenpalet heb je twee keuzes. Kies je voor ‘kleurenpalet super bright’ (groen, oranje, roze, paars) of voor ‘kleurenpalet basic’: wit, zwart, bruin, marine blauw, beige en grijs? Sinds de corona crisis beheersen de opvallende kleuren het modebeeld. We zien dat dit seizoen nog steeds. Maar de komende tijd gaan ook de basis kleuren weer het modebeeld bepalen.
  5. Qua mouwlengte kies je het beste voor lang. Extra Lang is nog wat langer dan tot over je vingers. Modieus, maar niet geschikt voor iedereen. Niet iedere baan laat toe dat je vingers onder je mouwen verborgen zijn. Korte mouwen is ook prima, maar kies in ieder geval niet voor een driekwart mouw: dat is passé.
  6. Maak combinaties uit de Lijst Van Zes, de tijdloze items: 
  • Turtleneck
  • Denim
  • Twinset
  • Little black dress
  • Witte blouse 

Het leukste is natuurlijk om te zoeken naar een jurk die al deze elementen combineert!

Anna’s styling tips

Anna loopt samen met haar klanten hun bestaande garderobe door en adviseert. Wat staat het beste bij jouw figuur? 

  • Heb je een appelfiguur? Kies voor opvallende prints en kies voor een stof die niet te strak om je lijf zit.  Een goede keuze is een wikkeljurk.
  • Ben je wat zwaarder? Draag nooit horizontale strepen.
  • Vrouwen met een peerfiguur kunnen het beste voor een a-lijn kiezen, zodat de taille smaller lijkt.

Hieronder shop je wanneer de trends en tips je inspireren! 

Lees ook