1. Home
  2. Inspiratie
  3. Koningsdag in aantocht: zo draag je stijlvol een oranje jurk

Koningsdag in aantocht: zo draag je stijlvol een oranje jurk

Door Ilse.bloemendal - Maandag 24 April 2023 | 12:05

Met oranje als trendkleur is er dit jaar meer keuze dan ooit. Echt, je hebt álle reden om ver uit de buurt te blijven van die akelig onflatteuze ‘hup-holland-hup’-shirts. Wij laten je zien wat er allemaal mogelijk is dit jaar met Koningsdag. Wedden dat je over vijf minuutjes nóg meer zin hebt in 27 april dan dat je al had?!

Oranje is méér dan de kleur van ons land

In Nederland is oranje de kleur van Koningsdag, tompoezen op koningsdag en voetbalwedstrijden. Oranje zie je, buiten de feestelijke gelegenheden om, bijna nooit terug in het straatbeeld. De kleur doet ons denken aan deze feestelijke dagen en wordt daar dan ook veel mee geassocieerd. Hebben wij eens mazzel dat de kleur oranje een van de trendkleuren van 2023 is. Oranje is een prachtige kleur! Maar hoe stijl je deze kleur eigenlijk? Je wilt er immers wel een beetje stijlvol bij lopen. Voor wat voor oranje jurk ga jij?

Hoe draag je de kleur oranje?

Oranje is een levendige kleur met een positieve en energieke uitstraling. Hieronder vind je enkele tips om oranje stijlvol te dragen:

  1. Combineer oranje met neutrale kleuren: Oranje kan heel goed werken met neutrale kleuren zoals wit, beige, grijs en zwart. Probeer bijvoorbeeld een oranje trui te combineren met een donkere jeans of beige chino.
  2. Kies de juiste tint oranje: Oranje is er in veel verschillende tinten, van fel tot zacht en pastel. Probeer een tint te kiezen die bij je huidtint past. Als je een lichte huid hebt, kun je bijvoorbeeld beter een zachtere tint oranje kiezen, terwijl je bij een donkere huid juist kunt gaan voor een felle, levendige tint.
  3. Combineer oranje met prints: Oranje kan heel goed werken in combinatie met prints zoals bloemen of dierenprints. Probeer bijvoorbeeld een oranje top te combineren met een rok met bloemenprint.
  4. Accessoires in oranje: Als je oranje liever niet als kledingstuk draagt, kun je er ook voor kiezen om oranje accessoires te dragen zoals een sjaal, tas of schoenen. Op deze manier voeg je toch wat kleur toe aan je outfit.
  5. Mix and match: Oranje kan heel goed gecombineerd worden met andere kleuren zoals blauw, groen en geel. Experimenteer met verschillende combinaties en kijk wat het beste bij je past.

Oranje jurk op vakantie

Je hoeft je oranje jurkje niet weg te gooien – want dit kledingstuk is ontzettend veelzijdig. De zomer komt eraan en je hebt hoogstwaarschijnlijk al een vakantie geboekt. Als je het vervelend vindt om in Nederland oranje jurkjes te dragen, kun je er altijd voor kiezen om de jurkjes mee te nemen op vakantie. In Spanje, Griekenland of Turkije kijkt niemand op van deze felle kleur. Met een zongebruinde huid ziet het jurkje er nog leuker uit, dus sla je slag!

Oranje jurk combineren

Combineer een oranje jurkje met andere vrolijke kleuren zoals roze en geel. Kies niet meer dan twee kleuren, anders wordt je outfit erg druk. Tenzij je ervaring hebt met color blocking, dan kun je altijd een poging wagen. Op vakantie draag je immers een stuk minder kleding vanwege het warme weer en een oranje jurkje heeft weinig extra’s nodig. Dit betekent dat je minder items hoeft te combineren!

Meerdere tinten oranje

Je hoeft niet per se te kiezen voor een neon-oranje variant, er zijn ook veel oranje jurken met een roze of beige ondertoon. Dit pastelkleurtje past ook prima in jouw zomergarderobe! Om jou op weg te helpen hebben wij de leukste oranje jurkjes voor je geselecteerd. In de selectie zitten fel oranje jurkjes, maar ook pastelkleurige jurkjes. Het is leuk om beide varianten aan te schaffen, zo kun je lekker afwisselen!

Klik hier om naar alle oranje jurkjes te gaan. Happy shopping!

Lees ook