1. Home
  2. Inspiratie
  3. Kerstfeest mét thema? Deze jurk trek jij aan!

Kerstfeest mét thema? Deze jurk trek jij aan!

Door Darcy Oerlemans - Donderdag 08 December 2016 | 10:15

De maand december leent zich uitstekend voor themafeesten. De winkels puilen uit van de feestjurken, de sfeer zit er goed in en het jaar wordt gezellig afgesloten met elkaar. Maar vanaf het moment dat je de uitnodiging ontvangt, denk je maar aan één ding: wat trek je aan naar een themafeest, zonder dat het een verkleedpartijtje uit groep drie wordt?! We helpen je op weg voor vier populaire thema’s.

The Great Gatsby

Open de pagina met glitterjurken maar alvast, want bij dit feestelijke thema mag je écht los met de glimmers. De dames uit de Roaring Twenties wisten wel om te gaan met een flinke dosis glitter, en droegen de prachtigste jurken met laagjes, franjes en glitterdecoratie, die veelal tot over de knie kwamen. Ook een hoofdbandje om het korte kapsel, veren, handschoenen en parelkettingen zijn typisch voor dit thema. Zolang je in je achterhoofd houdt dat er bij dit thema niet zoiets bestaat als ‘te veel glitter’, komt het waarschijnlijk wel goed.

the great gatsby jurk the great gatsby jurk the great gatsby jurk

Shop meer glitterjurken >>

Ugly Christmas


Mooi met kerst? Tuurlijk, maar even niet op dit feestje – dat is namelijk precies het punt. Bij Ugly Christmas mag je helemaal los met de foute kerstoutfits. Op dit themafeestje zie je waarschijnlijk de foutste kersttruien voorbijkomen, maar ben jij de meest originele in een heuse foute kerstjurk. Combineer met een paar foute kerstsokken en een lollig hoofddeksel (denk: kerstmuts met glitters/rendiergewei met belletjes) en je bent er helemaal klaar voor.

foute kerstjurk foute kerstjurk foute kerstjurk

Gala

Nog populairder in de decembermaand is het gala-thema. In feite betekent dit voor dames gewoon dat je eindelijk die lange galajurk een keer uit de kast mag trekken. Gala = namelijk lang, en wie z’n benen showt, hoe mooi ze ook zijn, valt een beetje uit de toon. Kies voor een chique lange avondjurk met split als je toch die killer legs hun moment of fame wilt gunnen, en wees bovendien ook niet bang om een opvallende jurk te kiezen: het is feest!

galajurk galajurk galajurk

Shop meer galajurken >>

Winter Wonderland

Er mag buiten dan wel geen sneeuw liggen, maar als jij eenmaal aangekomen bent op dit themafeestje kun je er waarschijnlijk niet meer omheen: het is winter, en het is prachtig! De dromerige sfeer en het knusse van een winterse dag kun je dan ook doorvoeren in je outfit. Een witte of ijsblauwe jurk doet ‘t sowieso goed, en aangevuld met (nep!)bont of glitterdetails ben jij klaar om het winter wonderland te betreden.

winter wonderland jurk winter wonderland jurk winter wonderland jurk

Shop meer witte jurkjes of blauwe jurkjes>>

Lees ook