1. Home
  2. Inspiratie
  3. Kantooroutfits in de zomer: zo kleed jij je luxe én luchtig

Kantooroutfits in de zomer: zo kleed jij je luxe én luchtig

Door Darcy Oerlemans - Dinsdag 12 Juli 2016 | 10:29

Een jurk is natuurlijk bij uitstek geschikt wanneer het kwik van de thermometer stijgt naar temperaturen die we in principe niet van Nederland gewend zijn. Maar voordat je nu gelijk je roze spaghetti-jurk uit te kast trekt: ho. Niet alle zomerjurkjes zijn even geschikt voor op kantoor. Het is belangrijk om het juiste model en materiaal te kiezen, zodat je zomerse kantooroutfit behalve koel en luchtig ook professioneel en zakelijk is. Wij helpen je op weg!

kantooroutfits zomer

De jurk
Goed, het wordt dus sowieso een jurk. Hoewel je verhitte hoofd op hele warme dagen snakt naar een mouwloos, kort jurkje, is het beter om een jurk te kiezen die op of net boven de knie valt en een (kort) mouwtje heeft. Dat is wel zo professioneel. En dit hoeft niet gelijk te betekenen dat de jurk als een soort maliënkolder om je lichaam zit. Liever niet zelfs! Een te strakke jurk is juist een no go op kantoor. In de zomer zijn luchtige, chic ogende stoffen zoals chiffon jouw allerbeste vriend. Een andere stof die zeker de moeite waard is om in te investeren: zijde. Warm in de winter, koel in de zomer. Gegarandeerd lievelingsjurk-materiaal!

De kleur en print
In de zomer mogen de gekleurde jurken natuurlijk weer uit de kast. Een gekleurde jurk uitzoeken voor op kantoor vraagt echter wel om een iets voorzichtigere aanpak. Je moet opletten dat het geen regenboogkleurige explosie wordt en dat je collega’s zich niet afvragen of ze soms gemist hebben dat het alweer carnaval is. Felroze, lila, gifgroen en soortgelijk zijn kleuren die je, hoe leuk ze ook zijn, bij de meeste kantoren beter kunt bewaren voor de weekenddagen of strandoutfits. Al is dit natuurlijk wel afhankelijk van hoe formeel de sfeer is en hoe de kleuren gecombineerd worden. Wil je op safe spelen, kies dan voor zomerse, maar rustige kleuren, zoals wit, beige, lichtblauw en crème. Hetzelfde geldt voor prints: een subtiele stip, streep of bloem kan leuk zijn, een panterprint misschien een beetje too much.

Nu al enthousiast? Shop hier de allermooiste kantoorjurkjes voor in de zomer!

kantooroutfits zomer

Blote benen op kantoor?
Op sommige kantoren, hoe warm het ook is, is het dragen van een panty onder een jurk verplicht. Kies dan voor een hele dunne variant, bijvoorbeeld van zeven of negen denier, en bij voorkeur huidkleurig voor een zomerse uitstraling. Ga je voor blote benen? Draag dan een jurk die minstens tot de knie komt en zorg bovendien dat je benen per-féct verzorgd zijn. Aan de slag dus met dat scheermesje (niet te enthousiast – scheerwondjes zijn ook niet bepaald charmant) en smeren met die zelfbruiner (ook met mate, uiteraard).

Laatste tips
Niet echt een jurkjes-tip, maar daarom niet minder belangrijk: draag géén slippers. Van die flipflops. Niet te verwarren met een paar nette sandaaltjes, natuurlijk. Deze zijn op kantoren met een wat informelere sfeer en gecombineerd met een nette jurk soms nog wel geoorloofd. Maar in principe is een pump of een ballerina het credo, want dit straalt nu eenmaal meer professionaliteit uit. Dan nog iets: fijn natuurlijk dat het buiten warm is, maar de meeste kantoren hebben gewoon airco. Om te voorkomen dat je zit te blauwbekken terwijl je collega’s wél voorbereid waren, kun je dus best even een vestje of blazer in je tas doen. Ook handig als je onverwacht een presentatie moet geven, en je je nogal underdressed voelt met je blote armen. We love laagjes!

Bekijk onze selectie kantoorjurkjes voor in de zomer!

Lees ook