1. Home
  2. Inspiratie
  3. Stijlvol en gepast: zo draag je een jurkje naar de kerk

Stijlvol en gepast: zo draag je een jurkje naar de kerk

Door Ilse.bloemendal - Zaterdag 25 Februari 2023 | 07:00

Het vinden van de perfecte outfit voor een bezoek aan de kerk kan lastig zijn. Veel kerkgemeenschappen hebben namelijk bepaalde richtlijnen met betrekking tot kledingvoorschriften. Toch betekent dat niet dat je geen stijlvolle en trendy jurk kunt dragen. In deze blog delen we enkele richtlijnen en tips voor het dragen van een jurkje naar de kerk, zodat je er goed uitziet en je tegelijkertijd aan de regels van de kerk houdt. Van de juiste lengte tot het bedekken van schouders en decolleté, we hebben alles voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder om erachter te komen hoe je de perfecte jurk kunt kiezen voor jouw volgende kerkbezoek!

Jurkjes naar de kerk, wat zijn de regels?

Er zijn geen specifieke regels voor het dragen van jurken in de kerk die gelden voor alle kerken. Dit is afhankelijk van de kerk en de religie. In sommige kerken wordt van vrouwen verwacht dat ze zich conservatief kleden en een jurk dragen die de knieën bedekt en geen blote schouders heeft. In andere kerken zijn er helemaal geen specifieke kledingvoorschriften. Het is altijd een goed idee om je voorafgaand aan een bezoek aan een specifieke kerk te informeren over hun kledingvoorschriften om respect te tonen voor hun cultuur en tradities. Over het algemeen wordt in veel religieuze instellingen van bezoekers verwacht dat ze netjes en respectvol gekleed zijn, ongeacht hun geslacht. Neem daarom op vakantie altijd een sjaal of grote doek mee om je schouders of knieën te bedekken.

Zorg voor een nette uitstraling

Als je op zoek bent naar een jurk voor de kerk, is het belangrijk dat de jurk een nette uitstraling heeft. Als je een bepaalde outfit niet naar kantoor zou dragen, is het waarschijnlijk ook niet geschikt voor een kerkbezoek. Zorg ervoor dat de jurk het grootste deel van je lichaam bedekt en vermijd sexy kledingstukken. We hebben enkele van de belangrijkste richtlijnen op een rijtje gezet, maar het is mogelijk dat deze eisen per kerk verschillen. Bij sommige kerkgemeenschappen wordt bijvoorbeeld verwacht dat de jurk minimaal tot over de knie komt, terwijl dat bij andere kerken minder belangrijk kan zijn.

De jurk tot op of over de knie

In de meeste kerken geldt de algemene regel dat kleding nooit te kort mag zijn. Vrouwen wordt meestal gevraagd om een rok of jurk te dragen die tot op of over de knie valt. Als je niet vaak naar de kerk gaat en je wilt zeker zijn van je keuze, kies dan voor een jurk die je knieën bedekt. Tegenwoordig zijn midi-jurken en maxi-dresses erg populair en je kunt ze in overvloed vinden in onze winkel!

Bedekte schouders

Het tonen van blote schouders wordt in bijna alle kerkgemeenschappen afgekeurd. Zelfs kapmouwtjes zijn niet altijd toegestaan. Kies daarom voor een basic jurk met mouwen die minimaal halverwege de bovenarm vallen.

Vermijd een diep decolleté

Hoewel het misschien voor de hand ligt, is het belangrijk om te onthouden dat een diep decolleté meestal als ongepast wordt beschouwd wanneer je een jurk voor de kerk zoekt. Dit betekent niet dat je al je jurken met een V-hals thuis moet laten. Draag bijvoorbeeld een hemdje onder een dieper uitgesneden jurkje of kies voor een bijpassende sjaal. Op deze manier kun je nog steeds je favoriete jurk dragen, zonder dat het als aanstootgevend wordt ervaren!

Laat je inspireren door deze leuke jurkjes

 

Lees ook