1. Home
  2. Inspiratie
  3. De leukste jurkjes om te combineren met hoge laarzen

De leukste jurkjes om te combineren met hoge laarzen

Door Quirine Brouwer - Zaterdag 08 Oktober 2022 | 10:53

jurkjes hoge laarzen

Ze zijn al een paar jaar in opkomst, maar dit najaar kunnen we er écht niet meer omheen: hoge laarzen! Plat of met hak, bruin, zwart of met een opvallend kleurtje: we gaan ze in alle vormen zien. En daar hoort natuurlijk wel het perfecte jurkje boven.

We vertellen je graag met welke items je de perfecte najaarsoutfit creëert.

Het gebreide jurkje

Een gebreid jurkje en een paar mooie, hoge laarzen: herfstiger dan dat wordt het bijna niet. Stijl het geheel af met een mooie lange, warme jas en een muts (of baret!) en je kunt het frisse herfstweer trotseren. Houdt de outfit monochroom met lichte, beige tinten of ga voor contrasten.

Het preppy jurkje

Zijn er hier fans van Gossip Girl? Zodra de eerste bladeren van de bomen vallen, zetten wij onze favoriete serie weer aan om wat mode-inspiratie op te doen! De preppy stijl komt namelijk iedere herfst wel weer terug en dit jaar dragen we ‘m door een preppy jurkje (denk: tweed, wol en ruitdessin) te combineren met hoge laarzen. Onder het jurkje draag je een warme coltrui, in je haar draag je een haarband en de look is helemaal af!

De bloemetjesjurk

Kunnen bloemetjes alleen in de lente? Welnee! Ook in de herfst zijn we dol op dit patroon, vooral als ‘ie uitgevoerd wordt in warme herfstkleuren. Ga voor de korte variant en combineer deze jurkjes met een paar prachtige bruine knielaarzen voor een speels effect (zonder koude benen te krijgen). Ook leuk: draag er een poncho over op koudere dagen.

De lange jurk

Ook onze favoriet, de maxi-jurk, mag gewoon mee het najaar in. Draag er een hoge laars onder zodat je lekker warm blijft. Vooral bij de midi-lengte staat dit prachtig, maar ook bij maxi-jurken kun je gaan voor een exemplaar met een kleine slit zodat de laarzen te zien zijn.

Lees ook