1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jan Taminiau voor Het Nationaal Ballet

Jan Taminiau voor Het Nationaal Ballet

Door Joël Manoppo - Donderdag 12 Mei 2016 | 16:26

Het Nationaal Ballet zet keer op keer een prachtige show neer. Niet alleen met de mooie choreografieën, maar ook met de prachtige kostuums die de dansers dragen. Zaterdag 11 juni is de wereldpremière van Transatlantic, met kostuums ontworpen door niemand minder dan Maxima’s favoriete ontwerper: Jan Taminiau.

Transatlantic

Transatlantic
Transatlantic brengt vier choreografen van over de wereld – ‘rebellen van de dans’ – samen in een voorstelling. Eric Meisner vertegenwoordigt Nederland, en creëerde een duet voor eerste soliste Igone de Jongh en Martin ten Kortenaar op het nummer Gargoyles van componist Lowell Lievermann.

Van alles wat
Nederlands ontwerper Jan Taminiau ontwierp onder meer de koningsblauwe jurk van Máxima bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander. De designer blijft verrassen en heeft onder andere een beddengoedcollectie voor Auping en de kostuums van het personeel van het Amsterdamse hotel Waldorf Astoria ontworpen.

Benieuwd naar de voorstelling en de kostuums? De voorstelling Transatlantic is van 11 tot en met 26 juni te zien in het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Hier vind je meer informatie.

Lees ook