1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jade groen: jurkjes in deze kleur zijn hot right now!

Jade groen: jurkjes in deze kleur zijn hot right now!

Door Dionne - Woensdag 13 Februari 2019 | 10:00

Oude stijliconen waarvan we vandaag de dag nog steeds veel inspiratie vandaan halen, staan meestal bekend om een eenvoudige, basic en simplistische stijl. Neem een voorbeeld aan Audrey Hepburn, Brigitte Bardot en Coco Chanel. Stuk voor stuk eenvoudig gekleed in zwart en wit, maar o zo stijlvol. Dit seizoen maken we kennis met een nieuw iconisch figuur, namelijk Kermit. Nou ja nieuw? Op modegebied in ieder geval wel. We zien groen, lots of green! In verschillende tinten: van neon groen tot mosgroen en niet te vergeten jade groen. Over die laatste gaan we het vandaag hebben. 

Jurken in jade groen: de way to go voor een neutrale look

Al die tinten groen kunnen je eruit laten zien als een Muppet, tenzij je gaat voor jade groen. Een specifieke groene kleur waar je misschien helemaal geen visueel beeld bij hebt. Aankomend seizoen is het dé kleur waar je in gezien mag worden. De kleur is makkelijk te combineren en schommelt tussen blauw en groen, afhankelijk met welke kleuren je de tint combineert.

jade groen

Combineer jade groen met mosgroen. Wanneer je namelijk jade groen met mosgroen combineert doorbreek je deze ‘kleurenfamilie’ niet en kan je outfit niet mislukken. Als tweede kun je jade groen combineren met marine. Deze kleur is niet zo hard als zwart en zal de look niet ‘verzwaren’. Ook een aanrader is om jade te dragen met accessoires in aubergine. Wellicht moet je voor deze kleurcombinatie een beetje lef hebben, want de look is wel opvallend en knalt heerlijk. Wil je voor een neutralere look gaan? Een mooie satijnen blouse in jade met ene ecru jeans is de way to go! Vermijd luide, opvallende tinten. Rood met jade groen kan onbedoeld feestelijk lijken, omdat ze allebei schreeuwen om aandacht. Dit kan de kracht van jade verminderen en dat is zonde.

Ben je benieuwd naar het jurken aanbod in jade groen op Jurkjes.nl? Dit zijn onze toppers!

Lees ook