1. Home
  2. Inspiratie
  3. Integreer de maxi-jurk in je wintergarderobe

Integreer de maxi-jurk in je wintergarderobe

Door Britte Kramer - Donderdag 20 Oktober 2016 | 17:27

Op de een of andere manier zien we vooral ’s zomers veel van die zwierige lange jurken. Logisch, ergens, want de boho-look associëren we toch vooral met zon en buiten zijn. Maar er zijn zo veel verschillende maxi-jurken; óók winterse! Wij geven je drie opties om je maxi-jurk in de winter lekker door te dragen. 

Maxi-jurk

(Tip: klik op de foto – of hier – om deze bloedmooie jurken meteen te shoppen!)

Bekijk hier alle maxi-jurken >>

Maxi-jurken zijn er dus ook met lange mouwen, in prachtige herfstkleuren en van zwaardere stoffen. En in de winter voelt de juiste maxi-jurk juist als een heerlijk kleed dat je de hele dag omgeslagen hebt – en dat het er dan nog elegant uitziet ook!

Tip 1: Draag er een vest over
Oké, dit is de meest voor de hand liggende natuurlijk. Maar goed, dat betekent niet dat-ie niet in dit rijtje thuishoort. Wil je zoveel mogelijk van je jurk laten zien, maar is het geen model om er iets onder te dragen? Dan kies je voor een mooi vest! Grof gebreid en chunky of juist soepel en chic, lang of kort; ’t is jouw spelletje!

Tip 2: Draag er een longsleeve onder (met of zonder col)
Heeft jouw jurk een bijzondere halslijn? Een prachtige laag uitgesneden rug? Een wijd uitlopend silhouet? Dan is het natuurlijk veel te zonde om er iets overheen te dragen. Met een mooie mesh top eronder doe je niets af aan de vrouwelijkheid en feestelijkheid van je jurk, en als je bang bent voor een koud nekkie dan kom je ook gewoon heel goed wel met een colletje onder de jurk. Ja, echt. Kies voor een strak model van een fijn geweven stof voor een sophisticated uitstraling, of doe ‘es gek en speel met het silhouet door een grovere trui onder je jurk te dragen.

Tip 3: Draag er een trui over
Tja, eerlijk is eerlijk, een beetje valsspelen is het wel, want dat jurkenidee is natuurlijk meteen weg. Maar vind je jouw maxi-met-bloemenprint iets te uitbundig voor de herfst, dan kan ’t misschien net wel wanneer je ‘m als rok draagt. Extra leuk is het als je zo’n truitje op de kop tikt met driekwart of kortere mouwen (of je mouwen een beetje opstroopt) en de mouwen van je jurk (als-ie die heeft, natuurlijk) eronder vandaan piepen.

Shop hier de mooiste maxi-jurken voor in de winter >>

Lees ook