1. Home
  2. Inspiratie
  3. Humanity House gaat voor eerlijke kledingindustrie

Humanity House gaat voor eerlijke kledingindustrie

Door Michelle Laros - Dinsdag 04 Maart 2014 | 14:27

fair-fashion-lab
Iedere dag worden er wereldwijd zo’n 30 miljoen mensen uitgebuit om ons van kleding te voorzien. Vorig jaar zijn we met zijn alle ontzettend geschrokken van de fabrieksramp in Bangladesh. De omstandigheden in zo’n fabriek zijn dan ook erg slecht. Het Humanity House gaat samen met ons opzoek naar oplossingen voor een eerlijke kledingindustrie d.m.v. een tentoonstelling waarin wij, (jij ook!) de hoofdrol spelen.

De tentoonstelling ‘Fair Fashion Lab’  is opgezet met Nederlandse talentvolle ontwerpers, kunstenaars en wetenschappers om op zoek te gaan naar innovatieve en verrassende oplossingen voor een eerlijke kledingindustrie. Daarbij hebben ze óns nodig. Met ieders gedachten en ideeën, komen ze namelijk steeds meer een stap in de goede richting en kunnen we er samen voor zorgen dat de kledingindustrie fair wordt.

Ze veranderen de komende acht maanden, van 25 april t/m 31 december, in een plek vol met kunst, debatten, films en een festival over eerlijke mode. Groot fashionliefhebber, actrice en stijlicoon, Victoria Koblenko, zal zich als gezicht van het Fair Fashion Lab, inzetten voor een betere toekomst van de mode. Het Humanity House in Den Haag maakt humanitaire thema’s bespreekbaar en het laat mensen inspireren om een positieve bijdrage te leveren aan een leven in vrijheid en vrede voor iedereen.

Ben jij het eens met de gedachten om een eerlijke kledingindustrie op te zetten in betere omstandigheden? Kijk op de website van Humanity House, daar vind meer informatie over de tentoonstelling en wat jij eraan kunt bijdragen. Zeker de moeite waard voor een fashionliefhebber met een geweten!

Lees ook