1. Home
  2. Inspiratie
  3. How to: witte jurkjes dragen in de winter

How to: witte jurkjes dragen in de winter

Door Darcy Oerlemans - Woensdag 16 November 2016 | 17:15

Oké, toegegeven: wit doet eerder aan zomer denken dan aan winter. Maar om dan gelijk al je witte jurkjes uit je wintergarderobe te schrappen, is ook weer zo zonde. Wij opperen daarom: draag wit in de winter en ga helemaal op in een winterse (sneeuw)bui. Letterlijk.

Wit in de winter

Tip 1: Compenseer voor kleur met materiaal
De kleur wit mag dan niet meteen aan winter doen denken, zorg er gewoon voor dat het materiaal dat wel doet. Kies een heerlijke gebreide jurk in het wit, al dan niet met zo’n flinke col, en bewaar katoen en linnen voor als het kwik weer boven de twintig stijgt. Zo twijfelt niemand er nog over dat je misschien per ongeluk een zomerjurk uit de kast hebt getrokken.

Tip 2: Gebruik je witte jurk als canvas
En dan bedoelen we niet dat je met de gekleurde verf aan de gang mag. De winter is het seizoen bij uitstek om je witte jurk met (licht)blauwe en zilveren items te combineren, a la ijskoningin. Of ga voor het ultieme contrast en match een witte jurk met zwarte panty of legging, zwarte accessoires en zwarte schoenen.

Tip 3: Bewaar de maxi’s voor de zomer
Een witte of lichte maxi-jurk is in de zomer echt hartstikke mooi. Maar zie er in de winter nog maar eens de lol van in, wanneer de onderkant meer weg heeft van een natte krant dan de charmante witte japon die het was toen je de deur uit ging. Nee, in de winter hou je je witte jurk het liefst boven of net onder de knie.

Tip 4: Spannend? Kies een andere tint
Kan best wel een gedoe zijn, hé, zo’n witte jurk in de winter! Vind je het allemaal maar ingewikkeld, kies dan voor beige, crème of off white. Geeft nog steeds dat frisse, lichte silhouet aan je winteroutfit, maar zonder die échte smetteloosheid van wit. Bovendien staat zo’n net-niet-wit de meeste mensen een stuk beter dan kraakhelderwit.

Tip 5: Do you
Last but not least: trek je niks aan van mensen die zeggen dat sommige kleuren, stoffen, jurken, wat dan ook, niet kunnen in een bepaald seizoen. Wil jij die prachtige witte jurk aan in de winter? Dan doe je dat!

Shop hier de mooiste winterwitte jurkjes >>

Lees ook