1. Home
  2. Inspiratie
  3. How to: stijlvol zwanger zijn in de winter

How to: stijlvol zwanger zijn in de winter

Door Darcy Oerlemans - Woensdag 09 November 2016 | 16:55

Zwanger? Lucky you! Samen met dit regenachtige herfstweer vormt dat hét excuus om ongegeneerd, languit op de bank te webwinkelen. Maar we laten je dat grote assortiment zwangerschapsjurken natuurlijk niet doorspitten zonder wat slimme aanwijzingen mee te geven. Zo kom jij stijlvol én zwanger de winter door!

zwangerschapsjurken winter

Leggings for life
Als je zwanger bent in de winter is de combi legging + jurk nog goddelijker dan normaal. Want het is allemaal leuk, zo’n spijkerbroek met elastische band, maar als we dan toch die buik als excuus hebben, geef ons dan maar elastisch van top tot teen – of nouja, van buik tot enkel, zeg maar. Ligt net wat comfortabeler tijdens die middagdutjes die je alvast oefent (in het kader van ‘een slimme meid…’). En als je bij ‘legging’ meteen denkt aan onverzorgd: think again! Kies voor een lekkere thermolegging (die zijn er ook in mooie varianten!) en combineer met een hippe jurk naar keuze. Voila: verzorgd, en toch comfy.

Warme zwangerschapsjurken
Een lekkere gebreide jurk wordt vaak wijd gedragen, dus kun je er in de beginperiode van je zwangerschap vaak eentje aan die je nog hebt. Of je shopt er een die niet speciaal voor zwangerschap bedoeld is, zodat je ‘m daarna ook nog aan kunt. Ben je bang dat zo’n wijde trui-jurk neigt naar rommelig, en vind je bovendien dat die buik van jou er eentje is die gezien mag worden? Kies een aansluitende fijngebreide jurk of jurk met lange mouwen. Of combineer een mouwloze jurk met een lekker warm gebreid vest om toch die winterlook te creëren. Laagjes dragen is hartstikke handig als je het door je zwangerschap steeds óf bloedheet óf ijskoud hebt!

Shop hier de warmste zwangerschapsjurken voor in de winter

Feest!
Dames, voor jullie is zwanger zijn sowieso al een feest, maar vergeet vooral niet dat de winter ook in het teken staat van feest! Dubbel reden dus om een feestelijke zwangerschapsjurk te scoren, en dan bedoelen we niet alleen voor de feestdagen. Ze zeggen niet voor niets dat je op je mooist bent als je zwanger bent, dus wees niet bang om voor een opvallende jurk te kiezen. Ze zijn er namelijk óók met glitters, met kant en in duizend kleuren. En wat dacht je van een geweldige maxi-jurk? Die kun je met een laagje erboven of eronder ook prima aan in de winter (lees hier hoe!) en geeft zo’n lekker wow-effect.

Shop hier de feestelijkste zwangerschapsjurken voor in de winter

Lees ook