1. Home
  2. Inspiratie
  3. Grote maten mode: facts & figures

Grote maten mode: facts & figures

Door Marise Doeve - Zaterdag 03 Augustus 2013 | 09:36

Grote maten mode

Een grotere maat en overgewicht weerhoudt vrouwen er niet van om kleding te kopen. En terecht. Want waarom zou je met een maatje meer er niet leuk bij kunnen lopen?

In Nederland heeft grote maten mode eigenlijk een beetje een verkeerde naam. In Engeland bijvoorbeeld noemen ze het mooi ‘Plus Size’ of nog mooier ‘Curve’, of wat dacht je van ‘Grandes Tailles’ in het Frans? Maar laten we eerlijk zijn, niks klinkt zo mooi in het Nederlands.

Nederlandse vrouwen schamen zich vaak voor het feit dat zij kleding kopen in grote maten. Maar wat nou als we jou zouden vertellen dat uit onderzoek is gebleken dat 40% van de Nederlandse dames hun kleding koopt in maat 44 of groter? Dat is bijna de helft van alle Nederlanders!

Veertig procent van de Nederlandse vrouwen heeft te kampen met overgewicht of obesitas en shopt hierdoor grote maten mode. Opvallend is dat deze dames net zoveel besteden aan mode als vrouwen met een kleinere maat maar wel meer items kopen voor hetzelfde geld.

Tunieken in grote maten zijn de best verkochte producten binnen de grote maten mode. Niet zo gek ook, op deze manier kun je er wel vrouwelijk bijlopen zonder al te bloot gekleed te gaan. Maar wat dacht je van mooie grote maten jurken? Mooi met een legging en als je het aandurft of gewoon mooie benen hebt, lekker met blote benen of een panty.

Heb jij maat 44 of groter? Wat draag jij dan het meest? En waar koop jij het liefst je kleding?

Lees ook