1. Home
  2. Inspiratie
  3. De grootste modeblunders (en hoe je ze voorkomt)

De grootste modeblunders (en hoe je ze voorkomt)

Door Britte Kramer - Dinsdag 25 Oktober 2016 | 17:48

Arme, arme Suki Waterhouse. Niet alleen omdat ze zonder enig besef in haar blote bips rondhupste (scroll maar even naar beneden), maar – als we zo vrij mogen zijn –  die vriendin vertrouwen we ook niet helemaal… (Hoe. Zag. Ze. Dit. Niet?!) Maar hé, Suki, laten we je een hart onder de riem steken: je bent bij lange na niet de enige die wel eens een modeblunder begaat. Dit zijn de meest voorkomende, mét oplossing.

Modeblunder

1. De tas die met je jurkje/rokje aan de haal gaat
Zo’n Suki-situatie dus. En dat gebeurt – geloof ons, ervaringsdeskundig en al – heus niet alleen met rugtassen. Rokjes vinden het ook heel leuk om onder schoudertassen te kruipen…

De oplossing: je tas hoog dragen (boven je middel), stevige stoffen kiezen, iets langere rokjes aantrekken. Of een dikke panty, of op z’n minst een degelijke onderbroek eronder.


2. Het jurkje dat opwaait
Marilyn Monroe dankt haar cultstatus aan de combi jurk + wind, maar helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Hoewel we Elizabeth Olsen moeten nageven dat ze ook behoorlijk charmant en Betty Boop’ish met de omstandigheid weet om te gaan.

De oplossing: ken je die gewichtjes, die je moeder vroeger aan het tafelkleed hing als jullie buiten aten? In de vorm van ananasjes (god wat zouden die hip zijn eigenlijk nu – MAMA?) of druiventrossen? Je zou zoiets dus aan je rokje kunnen knijpen. Óf je zorgt voor een wat zwaarder, strakker, elastischer of langer exemplaar. Verhuizen naar een ander land kan ook, voor de zekerheid de blik van Marilyn of Elizabeth alvast oefenen is ook niet onverstandig. Wat je ook doet: kies bij wind nóóit voor de combi rok + hoed. Zorg dat je altijd twee handen vrij hebt om ofwel de boven-, ofwel de ondersituatie veilig te stellen.

3. De ladder in je panty
Sja, wie kent ‘m niet… Soms is-ie in al z’n punky grungeheid helemaal hot, maar nu helaas even niet.

De oplossing: een extra panty in je tas. Of twee. Of drie. En/of een flesje transparante nagellak, om je run te stoppen. Je weet immers nooit wanneer en waar de nacht eindigt. Maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen, en daarom waren we o zo blij toen ze bij Jan met deze wondertip kwamen!

4. De zogenaamde ‘nipslip’
Herinner je het beruchte Janet Jackson-moment nog? Hier was het de schuld van ene Justin T. Daar zouden we zelf nou niet zo’n probleem van maken. Maar vaak zat valt de schuld in de schoenen te schuiven van Wijd Decolleté, en da’s een heel stuk minder spannend (voor jezelf althans).

De oplossing: fashiontape! Of een onzichtbare bh (DIY!).

Lees hier de beste argumenten en tips voor een bh-loos leven >>

5. Het niet-flitsvriendelijk stofje
Vooral met de kleur zwart is het oppassen geblazen. Dat jij je ondergoed (of, erger nog, je ondergoedloze blootje) niet ziet in de spiegel bij dag- of slecht lamplicht, dat zegt dus helemaal niks. Flitsers zijn gemeen en nietsontziend.

De oplossing: nodig bij je optutsessie een vriend(in)-met-camera-met-sterke-flits uit.

Lees ook