1. Home
  2. Inspiratie
  3. Expositie: koninklijke Zomerjurkjes

Expositie: koninklijke Zomerjurkjes

Door Joël Manoppo - Dinsdag 10 Mei 2016 | 15:39

Waarschijnlijk spendeer jij je zomer met een gezellige lunch hier en daar, het strand en natuurlijk heel veel zomerjurkjes! Benieuwd hoe de prinsesjes Wilhelmina & Juliana hun zomerdagen doorbrachten op Paleis Het Loo? Trek je mooiste zomerjurkje aan en bezoek Paleis Het Loo.

Paleis Het Loo
Kijkje in de zomerse jeugd
De zomerse jeugd van de prinsesjes speelde zich af in het park rond het Oude Loo. In 1882 kreeg Wilhelmina van haar vader koning Willem III een houten chaletje in Zwitserse stijl, inclusief salon met veranda en boudoir en bovenkamer met balkon. Toch waren de prinsesjes meer geïnteresseerd in de natuur in plaats van het luxe chalet en spendeerden zij hun dagen met het voeren van de duiven, konijnen, kippen en hertjes.

Zomerjurkjes
De tentoonstelling ‘’Zomerjurkjes’’ weerspiegelt de zomerse jeugd van de prinsesjes. Geen oude kleertjes tijdens het buitenspelen, maar witte jurkjes en capes, voorzien van borduursels en kant. De jurkjes werden oorspronkelijk gedragen met bijpassende katoenen zomerhoedjes, handschoentjes, parasols, bloemen en schoentjes. Een ‘kijkdoosvitrine’ met veertien prachtige jurkjes geeft je een indruk geven van de zomerse jeugd van de prinsesjes.

De expositie is te zien van 7 juni tot 30 augustus. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Lees ook