1. Home
  2. Inspiratie
  3. Een skaterjurk is dé perfecte A-lijn jurk

Een skaterjurk is dé perfecte A-lijn jurk

Door Ilse Bloemendal - Maandag 04 April 2022 | 14:41

Skaterjurken zijn terug. Een skaterjurk is het perfecte jurkje om je vrouwelijke silhouet te accentueren – het is daarom een onmisbaar item in je kast. Draag hem op allerlei verschillende manieren: chique, casual of stoer. Van een kort effen exemplaar tot een lange en luchtige variant: zo rock jij deze trend van 2022. 

Een skaterjurk is de perfecte A-lijn jurk

Skaterjurkjes zijn helemaal hot. Deze jurkjes vallen onder de A-lijn jurkjes en hebben een strakke bovenkant en een wijd uitlopende onderkant die eruit ziet als een rok. De taille zit redelijk hoog, waardoor de aandacht op je benen wordt gelegd. Hierdoor lijken je benen een stuk langer. Met de strakke bovenkant maak je je rondingen zichtbaar en/ of worden bepaalde rondingen weggewerkt. Het is dan ook niet heel gek dat de skaterdress de meest populaire A-lijn jurk is. Zeg maar hallo tegen een zandloperfiguur!

Leuk om te weten: de skaterdress is overgenomen van de schaatswereld. Je kunt de schaatspakjes met rokjes eronder vast herinneren. Omdat veel vrouwen hier helemaal lyrisch over werden, is er een kledingitem van gemaakt.

Zo draag jij de skaterjurk

1. Chique en stijlvol

Heb je een feestje of zie je er graag heel classy uit? Ga dan voor een skaterjurk met kant, een mooie bloemenprint of pastelkleur. Ga voor een langer exemplaar bij een chique feestelijke gelegenheid. Denk aan lichte kleuren als beige, lichtroze of lichtblauw. Maak je outfit af met wat sieraden, een bijpassende tas en een paar hoge hakken. Hallo, sexy you!

2. Stoer maar vrouwelijk 

Vind je dat schattige maar niets? Creëer dan een stoere look met een leger groen of zwart exemplaar. Als je het jurkje combineert met een paar sneakers, heb je een stoere – maar vrouwelijke uitstraling. Draag je haar in een losse staart and you are ready to go.

3. Casual voor elke dag

Omdat je dit jurkje in allerlei soorten en stijlen hebt, kan je hem het hele jaar door en voor iedere gelegenheid dragen. Dus ook voor overdag! Check van tevoren de weersvoorspelling en ga voor een A-lijn jurk die echt bij jou past. Combineer hem met een panty, trui of een paar leuke laarsjes. Wanneer je je helemaal fijn in je outfit voelt, rock je hem sowieso.

10x leuke skater jurkjes

Of je nou op zoek bent naar een jurk voor een bruiloft of voor een dagje weg… Laat je inspireren door deze prachtige skaterjurkjes.

Lees ook