1. Home
  2. Inspiratie
  3. Editors Tips: vakantie-gevoel, trends en labels

Editors Tips: vakantie-gevoel, trends en labels

Door Moniek Linssen - Dinsdag 05 Augustus 2014 | 11:28

editors-tips-vakantie-trend

Wow, wat vliegt de tijd! We zijn inmiddels halverwege de zomer. Dat betekent de laatste restjes uit de SALE shoppen, maar ook dat de nieuwe collecties langzaamaan binnen druppelen. Ik houd constant mijn ogen en oren wagenwijd open, om zo alle nieuwe trends en it-merken te ontdekken. Lees snel verder wat mijn tips tot nu toe zijn.

Beware, the sixties are back
Ieder seizoen zijn er talloze trends waar ik liever niet aan meedoe, wat dat betreft ben ik een behoorlijk smaakgevoelig type. Maar de sixties-trend voor aanstaande winter mag bij mij wel doorkomen! Leuke jurkjes met opvallende kleuren en prints kunnen iedere dag en vrolijkt toch een beetje dat herfstachtige weer op – gelukkig is het nu nog even zomer -. Vooral bij Ted Baker zagen we de trend in een nieuw jasje gegoten. In plaats van de ultrakorte rokjes en jurken, is de langere variant een betere optie. Met mooie V-halzen en lange mouwen worden de sixties helemaal anno 2014-2015.

Vanilia
Dit Nederlandse merk bestaat al wat langer, maar ik kom er eigenlijk nu pas achter hoe fantastisch dit label is. Ze hechten veel waarde aan mens en milieu en iedere boutique is in een monumentaal pand gevestigd, in totaal wel 18 filialen! Vanilia heeft voor mij een beetje die je-ne-sais-quoi: de jurkjes zijn stuk voor stuk mooi afgewerkt en elegant, maar allesbehalve saai. Ja, daar hou ik wel van. En stiekem vind ik het ook wel erg leuk dat er nog een paar items in de sale te shoppen zijn. Maakt het nét iets betaalbaarder.

Niet op vakantie, wel genieten
Ga jij ook niet op vakantie? Probeer dan toch te genieten van het zomerse weer. Ik zorg ervoor dat elke avond of ieder weekend een ontspanningsmoment is, om toch dat vakantiegevoel te krijgen. Zo pak ik dat ene boek of een tijdschrift en ga ongegeneerd een aantal uren in de tuin liggen – liefst als de zon volop schijnt natuurlijk, om een beetje die zomerse teint te krijgen – . Of plan een paar dagen weg. Zo ga ik eind augustus of begin september een weekendje naar Düsseldorf, om even weg te zijn van alles in Nederland. Deze Duitse stad is niet eens zo heel ver rijden, maar heeft zóveel must-sees. Oja, én je kunt er belachelijk goed winkelen. Goede optie dus!

Lees ook