1. Home
  2. Inspiratie
  3. Editor’s tips: terugblikken, vooruitkijken en kraag-over-col

Editor’s tips: terugblikken, vooruitkijken en kraag-over-col

Door Britte Kramer - Dinsdag 30 December 2014 | 17:44

Editor's tips oud en nieuw
Lieve allemaal, aan mij de eer om de laatste ‘Editor’s tips’ van het jaar 2014 te schrijven. En daarmee ook meteen de laatste in deze vorm. Want: nieuw jaar, nieuwe ideeën. Volgend jaar gooien we het over een andere boeg en zullen we ons in deze rubriek nóg meer op mode, en vooral jurkjes storten. Maar nu is het nog even 2014, dus doen we er nog eentje op de oude manier – om het af te leren! Deze keer tips over terugblikken en vooruitkijken én een opkomende trend: de kraag-over-col.

Terugblikken met vriendin, glühwein en jaarhoroscoop 2014
Weinig leuker dan met een goede vriend(in) en een glühweintje het afgelopen jaar analyseren. Wat had je ervan gehoopt, wat had je ervan verwacht, hoe is het uiteindelijk gelopen? Wat zijn de lessen die je hebt geleerd? De mooiste momenten? Dingen die je nooit meer gaat vergeten, of juist heel snel? Dingen die je misschien al vergeten was? Wat waren de liedjes en films die je hoorde en zag, de mensen die je ontmoette? Welke mogen met je mee het nieuwe jaar in? Wat waren de trends die opkwamen, en wat waren de trends die gingen? Als je hier even bewust bij stilstaat is je nieuwe start des te frisser! Ook leuk: de jaarhoroscoop van 2014 erbij pakken – kijken of de sterren ‘t bij het rechte eind hadden. Bovendien kun je er meerdere vergelijken, en degene die het meest raak was raadplegen wat betreft 2015. Want vooruitblikken mag natuurlijk óók!

Vooruitkijken met goede voornemens, ELLE en jaarhoroscoop 2015
Goede voornemens zijn een gezonde traditie, zo lang je ze niet ál te streng hanteert. Hou je het leuk, dan hou je het vol. Anders niet. Of in ieder geval niet zoals ’t zou moeten. Focus je op je gezondheid komend jaar, en kun je wel een stok achter de deur (van de koelkast) gebruiken? Doe dan mee met ELLE’s grote uitdaging. Mijn persoonlijke doel ligt ergens anders; ik wil beter kijken naar welke kleren me écht goed doen. Voor zover ik weet zijn dat: jurkjes met dropped waist, lange, slanke mouwen, crewnecks (Wat dat precies zijn? Lees het in ons modewoordenboek!) en de kleuren zwart en wit. Klinkt misschien wat saai, en ik heb ook geen idee of het me lukt om me zo te beperken, maar ik weet wel dat de kick die je krijgt als je iets aan hebt wat je écht goed staat en doet stralen niet snel verveelt. Oversized jurken en kniekousen mogen ook met me mee naar 2015, trouwens.

Gesignaleerd: kraag over col
We kennen ‘m al jaren, de combi kraag en col, maar niet in een volgorde die ons modehart kon bekoren. Nu ineens duikt-ie op in omgekeerde vorm: de kraag óver de col. En met col bedoel ik dan een subtiel, laag, strak colletje, zoals die van een skipulli. Misschien zelfs beter uit te leggen als een hoge crewneck. Ik zag ‘m vorige week twee keer voorbij komen: een keer bij een man, een keer bij een vrouw. Bij beide een daverend hipheidssucces, als je het mij vraagt. Ik zie direct een legio aan mogelijkheden. Screen even je kast door, en denk aan alle nieuwe combinaties die je kunt maken! Hoewel ik nog geen expert ben op kraag-over-colgebied is een ding me duidelijk, so far: de look die je wilt bereiken is slick en cool, dus het is zaak om ervoor te zorgen dat beide laagjes nauwsluitend zijn; een kraagje wordt dus ook helemaal dichtgeknoopt. Zo creëer je een jongensachtige, Londense look. Hieronder wat voorbeelden. Of doe inspiratie op bij de mannen.

Lees ook