1. Home
  2. Inspiratie
  3. Deze fouten maken je jurk goedkoop

Deze fouten maken je jurk goedkoop

Door Merel Van Hees - Dinsdag 25 Augustus 2015 | 15:40

Oops | Jurkjes.nl
Je bent oude foto’s met je vriendinnen aan het terugkijken en dan ineens, daar achter in het hoekje van de foto, zie je iemand staan. Och help, dat ben jij!  Hoe heb je dat in vredesnaam aan kunnen trekken? Iedere vrouw maakt weleens een modemisser. Helemaal niet erg maar wij wijzen je op de veelgemaakte fouten die je jurk een beetje goedkoop maken. Voorkomen is beter dan genezen.

1 – Kort en dun
Een kort jurkje met torenhoge dunne stiletto’s? Ieder zijn ding, maar waarom combineer je die stiletto’s niet eens met een chique pantalon en draag je bij het korte jurkje stoere boots of blokhakken? Minstens zo sexy.

2 – Onverzorgde kleding
In kleding mag geleefd worden, een keer dragen is tenslotte ook zonde tenzij je een inloopkast hebt à la Olivia Palermo en 365 dagen per jaar wat anders aan kunt trekken. Maar hou er wel rekening mee dat je niet de show steelt in een vintage jurkje waar nog rode wijnvlekken in zitten van dat feestje van drie weken geleden (of van de vorige eigenaar.)

3 – Materiaal
Een verkeerde stof kan zoveel doen aan jouw uitstraling. Probeer dunne tricot zoveel mogelijk te vermijden want na een keer wassen blijft er nog weinig moois van je jurkje over. Ga liever voor zijde, satijn of luxueus kant. Hier hangt dan wel een bepaald prijskaartje aan maar dan heb je tenminste kwaliteit in huis. Goedkoop is vaak duurkoop.

4 – Dierenprint
Het subtiel combineren van dierenprints zorgt voor een chique look, maar ga je er iets te heftig mee om dan pakt het vaak averechts uit. Wil je op safe spelen? Combineer je dierenprint dan met effen vlakken. Ook tellen bovengenoemde drie punten extra zwaar bij het dragen van een geadopteerde nepdierenvel.

>> 10 dingen die alleen échte jurkenmeisjes begrijpen

Lees ook