1. Home
  2. Inspiratie
  3. De mooiste indie magazines

De mooiste indie magazines

Door Britte Kramer - Maandag 22 September 2014 | 18:06

Ja, natuurlijk zijn wij internetjunks. Wat dacht jij dan! Schaamteloze internetjunks zijn we, compleet verslaafd aan die bodemloze put vol nieuwtjes, weetjes, plaatjes, filmpjes, quotes, vrienden, celebs, etc, etc. Maar daarnaast zijn we ook nog groot aanhangers van Het Papieren Blad. Oftewel: de tijdschriften, de magazines. Uren kunnen we struinen door winkels zoals Athenaeum Boekhandel, aan het Amsterdamse Spui. Als een soort gretige Holle-bolle-Gijzen razen we er rond; papier – HIERRR!

We zetten de mooiste indie magazines even voor je op een rij. Naar onze smaak dan; behoorlijk girly en zoet, maar met toch een klein duister randje.

Klik op de foto om naar de website van het desbetreffende tijdschrift te gaan. (Want ja, ook digitaal tellen ze mee.)

Lula

^^^
Lula
is onze absolute nummer 1. Dit Engelse magazine, opgericht door ooit-Vogue-nu-Violet Leith Clark, bevat pagina’s vol sprookjesachtige foto’s. En dan echt sprookjesachtig, in de zin van ‘zoet en romantisch, maar tegelijkertijd vaak met een dubbele boodschap en een donker, hekserig randje’. Daarnaast is de opmaak lekker anders en daardoor inspirerend, en is dit een van de weinige tijdschriften waar we niet alleen doorheen bladeren, maar waarvan we ook de teksten niet overslaan. Bravo Lula – je bent inderdaad de girl of our dreams.

Lolita

^^^
Lolita 
is brainchild van een van onze favoriete vrouwen in de tijdschriftenbizz: Jolijn Snijders. Deze fotograaf weet precies wat cool is, en voelt gelukkig de behoefte om dat te delen met ons allemaal. Via ILOVEFAKE, en dus ook via het exclusief op meisjes gerichte Lolita. Creatief als ze is gebruikt ze bij het maken van Lolita handgeschreven lettertypes, zelfgemaakte illustraties, ouderwetse kopiëermachines en foto’s van eigen én andere getalenteerde hand(en).

Oyster
^^^
Lekkers van ver! Het Australische magazine Oyster is een beetje zoals het bij ons meer bekende Nylon. Lekker jong dus, en daardoor gedurfd en best uitdagend, maar net iets rustiger dan het – naar onze mening – soms wel héél hysterische Nylon.

Indie
^^^
Vernieuwend, rebels en soms (voor sommigen) tegen het shockerende aan, dat is het INDIE – the independent style magazine. En met ‘style’ hebben ze het dan over mode en muziek, vooral. In INDIE legt de gevestigde orde fotografen en journalisten de jongere generatie talenten vast. Het is een beetje een gekkig blad, maar vooral gewoon heel léuk. Met heel veel om naar te kijken, en een beetje om over na te denken.

Betty
^^^
Zoals de serene covers doen vermoeden, is Betty inderdaad wat braver dan de rest van deze tijdschriften. Maar ach, we zijn ook niet vies van een beetje zoetigheid af en toe. Wat je kunt verwachten onder dit honingsausje? Interviews met modehistorica, culinaire lekkernijen en gezellige interviews met voorbeeldvrouwen. Bloemetjeskopje thee erbij, liefst nog een picknickveld, -mand en – kleed, en lezen maar!

Lees ook