1. Home
  2. Inspiratie
  3. Cozy Christmas: de balans tussen comfortabel en feestelijk

Cozy Christmas: de balans tussen comfortabel en feestelijk

Door Darcy Oerlemans - Woensdag 14 December 2016 | 12:56

De situatie: je gaat met de kerstdagen naar je ouders, schoonfamilie of vrienden, om lekker thuis van de gezelligheid te genieten. Natuurlijk wil je feestelijk voor de dag komen (het is tenslotte kerst), maar om je nu gelijk in een gouden glitterjurk te hijsen, is ook weer zo overdreven voor een avondje thuis. Gelukkig is er een middenweg: zo vind je de balans tussen comfy en party!

comfortabel kerstjurkje

Het model

Slobberjurken zijn niet gewenst aan een feestelijke kersttafel, maar een strak jurkje is ook niet alles – al dat heerlijke eten moet er natuurlijk nog wel bij passen. Shift dresses zijn daarom perfect, dankzij hun rechte model. Bonuspunten voor feestelijkheid krijg je met een A-lijnjurkje of skaterdress: aansluitend van boven, maar wijd uitlopend voor comfort.

Zacht

Wat is het ultieme chillgevoel? Een heerlijk zacht stofje tegen je huid! Een fijn gebreid jurkje is lekker cozy, en ook tricot, jersey en katoen zijn comfortabele, zachte stoffen. Jurken van chiffon zitten meestal iets minder lekker, omdat ze niet meerekken als jij na het eten tevreden neerploft op de bank. Daarentegen zijn ze wel lekker zacht, en kunnen dus als ze wat wijder vallen prima als comfy kerstjurk.

Doseren

Glitters dragen zonder de kerstboom te overtreffen, dat is wat jij deze avond gaat doen. Om niet te overdressed op de bank te zitten, kies je voor één feesteffect, en houd je de rest wat simpeler. Ga bijvoorbeeld voor een basic rood jurkje, om maar een feestkleur te noemen, of kies er eentje met wat subtiele glitters rond de halslijn of kanten details in de rok.

Spice it up

Heb je toch een beetje moeite met het vinden van een chille jurk die genoeg feestelijkheid uitstraalt? Vergeet dan vooral de accessoires niet! Een simpele, comfy jurk kan veranderen in een feestnummer met de juiste statementketting, glitterpanty of overkneesokken.

Aan je voeten

Zei iemand daar ‘hoge hakken’? Mooi niet! Die heb je dus écht niet nodig thuis. Schoenen zijn überhaupt vrij overbodig als je de dag of avond lekker binnen doorbrengt, dus wat dacht je van een zacht paar kerstsokken? En bij de nodige tripjes naar buiten kies je voor loafers, veterschoenen of andere platte exemplaren. Geen pijnlijke voeten tijdens jouw cozy christmas!

Klaar voor? Bekijk dan hier onze selectie cozy jurkjes!

Lees ook