1. Home
  2. Inspiratie
  3. Comeback kid: de jurk met col!

Comeback kid: de jurk met col!

Door Darcy Oerlemans - Woensdag 14 Oktober 2015 | 16:01

Dit najaar staat in het teken van de seventies. We kunnen geen genoeg krijgen van flared jeans, A-lijn rokken, suède en… coltruien. En naast de trui met col duiken we ook bovenop het shirt met col, de crop top met col en – natuurlijk – de jurk met col!

Jurk met colImagoschade
Hoewel-ie nu dus weer terug in het modebeeld is, leed de col tijdenlang onder behoorlijke imagoschade. Een coltrui riep vooral beelden op van stoffige geschiedenisdocenten, die er een misplaatste parelketting overheen droegen en het zo flink voor ons verpestten. Gelukkig kreeg de turtleneck vorig jaar weer een dosis hipheid toegekend. Thank goodness, want diep vanbinnen hebben we dat lekkere warme kledingstuk innig gemist.

Subtiel
De colletjes zijn dit najaar – net als in de jaren zeventig – vooral subtiel en strak, maar oversized mag ook. Ga voor een A-lijn- of midi-jurk met col als je de perfecte seventieslook wilt creëren, of voor een aansluitend geribd model als je je curves wilt accentueren. Met lange mouwen is lekker warm op winterse dagen, maar je kunt ook voor mouwloos gaan en je turtleneck dress combineren met een lang (denk: extra lang) vest of een mooie longsleeve eronder. Ook leuk, en veel gespot op de catwalk dit najaar: draag een strak coltruitje onder je jurk, zoals je rechtsboven ziet (alle jurkjes bovenaan zijn van ASOS).

Gevaar
Om de eerder genoemde stoffige look te ontwijken, moet je je coljurk wel een beetje oppimpen. Met laarsjes wordt-ie stoer en met sneakers krijg je een comfy effect. Als je voor een wat nettere look wilt gaan, draag er dan rijglaarsjes onder; dé schoenentrend van dit seizoen.

Jurk met col
ASOS € 47,- | ASOS € 400,00,- | Forever 21 € 51,- | Forever 21 € 22,50 

LEES OOK:
Geen fan van colletjes? Vind hier de ultieme halslijn bij jouw figuur >>
Halloweenoutfits om het hele jaar te dragen >>
Deze 13 dingen bewijzen dat jij er altijd goed uit ziet >>

Lees ook