1. Home
  2. Inspiratie
  3. Chic op sneakers

Chic op sneakers

Door Britte Kramer - Dinsdag 17 Mei 2016 | 11:33

All Stars op de rode loper? Yeah baby, het kan! Topmodel Dree Hemingway bewees het tijdens de screening van Florence + the Machine’s albumscreening, vorige week. De Nederlandse Vogue pikte het op, en zou zomaar eens heel veel vrouwen een zucht van opluchting hebben doen slaken. Chic op sneakers: het kan, en wel zó!
Chic op sneakers

Misschien is het niet het eerste dat in je opkomt als je je chique jurk aantrekt: je sneakers of gympies uit de kast pakken. Maar – mits je de juiste combi te pakken hebt – kan het de ‘opgedofte’ look net iets meer ‘jij’ maken.

Laat je niet beperken
De sneakertrend is alweer een behoorlijke tijd gaande, en nu de zon zich steeds vaker laat zien, beginnen ook de All Stars langzaamaan het straatbeeld weer te beheersen. Logisch, want: het zít zo lekker. Geen blaren, geen gedoe, altijd dat sprintje kunnen trekken zodat je nog net je trein haalt en het gevoel dat je – letterlijk en figuurlijk – stevig in je schoenen staat. Maar om je hierdoor nou te laten beperken tot sportieve broekjes? Zonde! Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. We zien sneakers en gympen tegenwoordig onder allerlei soorten jurken. Want er bestaan minstens zoveel verschillende kleurtjes en stijlen sneakers als dat er typen jurkjes zijn!

Het verrassingseffect
Een maxi-jurk kan mysterieus ogen – tot er ineens lage All Stars onder vandaan piepen. Een zakelijk jurkje wordt ineens een stuk spannender met stoere Nikes eronder. Een flirty zomerjurkje wordt nog speelser met een paar adidas Superstars of Stan Smiths, en je sexy LBD wordt ineens sophisticated en sportief met een paar spierwitte kicks. POPSUGAR doet het voor:

De styling
Een beetje aandacht moet je wel besteden aan de juiste look, maar eigenlijk is er heel veel mogelijk. Met het stuk tussen jurk en schoen kun je een soort bruggetje slaan tussen de verschillende stijlen. Bedenk dus welke kant je op wilt, en kies aan de hand daarvan voor blote benen, opvallend gekleurde of juist schattige kanten sokjes, een dikke zwarte maillot of een panty met sexy dessin. Houd je look verder strak en clean, dus niet teveel accessoires en sieraden. Laat het contrast z’n werk maar doen, zonder voor veel afleiding te zorgen.

Chic op sneakers

Lees ook