1. Home
  2. Inspiratie
  3. Blue Monday: dit zijn de leukste blauwe jurkjes!

Blue Monday: dit zijn de leukste blauwe jurkjes!

Door Ilse.bloemendal - Vrijdag 13 Januari 2023 | 12:15

Het is bijna Blue Monday! Hoogste tijd om aandacht te besteden aan blauwe jurkjes. Wist je dat de kleur blauw is een van de meest veelzijdige kleuren is? Een donkerblauw jurkje is een prima alternatief voor de Little Black Dress en een lichtblauw jurkje siert jouw zongebruinde huid in de zomer. De kleur oogt minder hard als zwart, maar heeft hetzelfde stoere effect. Zo draag je een blauw jurkje het hele jaar door!

Blue Monday, waar komt het vandaan?

Het is je vast niet ontgaan, maar op 16 januari 2023 is het Blue Monday. Waar komt deze dag eigenlijk vandaan? De Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht de dag ‘Blue Monday’. Door een zelfontwikkelde ‘wetenschappelijke formule’ beweerde hij dat de 3e maandag van januari écht de meest deprimerende dag van het jaar is. Op deze dag zouden mensen zich jaarlijks het meest neerslachtig voelen. Maak je borst maar nat…

Blauwe jurkjes draag je zo

We schreven het net al, maar blauwe jurkjes kan je het hele jaar door dragen. Een blauwe jurk is een onmisbaar kledingitem. Met de kleur blauw kan je verschillende kanten op. Wil jij er fleurig bij lopen en zoek jij een leuke jurk voor de zomer? Ga dan voor een lichtblauwe jurk. Wil je graag opvallen? Ga dan voor een kobaltblauwe jurk of een koningsblauwe jurk. Zo voel je je net als Maxima. Een blauwe jurk met lange mouw draag je in de winter, in de zomer kan je dan beter voor een a lijn jurk kiezen. Voor wat voor exemplaar ga jij? Laat je inspireren door deze blauwe jurkjes.

Lees ook