1. Home
  2. Inspiratie
  3. 9x waarom de herfst wél leuk is

9x waarom de herfst wél leuk is

Door Darcy Oerlemans - Maandag 21 September 2015 | 14:42

herfst

De wanten en mutsen zijn van zolder gehaald, de chocolademelk is ingeslagen en je bent al drie keer onderuit gegaan door een stapel gele bladeren. We weten allemaal wat dat betekent: de herfst is nu serieus begonnen. We kunnen er nu écht niet meer omheen. Maar niet getreurd, want de herfst brengt juist ook veel goeds.

1. Tijd voor iets nieuws
Zomerjurkjes maken plaats voor jurkjes met lange mouwen, lange zwierige jurken die lekker meewaaien met de wind, kerstjurkjes, oud-en-nieuwjaponnen, en ga zo maar door. De komst van het najaar is eigenlijk het beste excuus om te gaan shoppen.

2. Donkere kleuren
Als je ‘s ochtends weer eens inspiratieloos voor je kast staat, kun je gewoon voor zwart kiezen (zonder dat je spontaan een zweetaanval krijgt in de zon). Ook donkergroen en donkerblauw zijn deze herfst helemaal in.

3. De perfecte herfstdag
Een wandeling door het bos, oranje bladeren verspreid over het bospad, de zon die tussen de bomen doorschijnt, warme chocolademelk met slagroom drinken bij die leuke tent aan de bosrand en thuis aangekomen een Netflix-marathon houden onder een dekentje. Klinkt best goed, toch?

4. Trui-jurken
Onmisbaar in de herfst: de perfecte oversized gebreide jurk om heerlijk in weg te kruipen tijdens een stormachtige zondag. Filmpje of serie op terwijl de regen tegen de ramen slaat, kop thee erbij… Het ultieme herfstgevoel!

5. Kortere dagen = langere nachten
Dat de dagen korter worden, heeft natuurlijk als gevolg dat de nachten langer worden. Een prima excuus om nog een uurtje langer in bed te blijven (de zon is immers toch nog niet op).

6. Laarzen
De slippers hadden we al lang opgeborgen, maar de herfst betekent dat het ook weer tijd is voor spiksplinternieuwe laarzen. Deze herfst mogen ze tot aan de hemel (over de knie) en in alle kleuren!

7. Die behaaglijke winterjas
Voor de frissere dagen kun je je stoere leren jas nog wel aan, maar tijdens een flinke regenbui ga je toch een winterjas nodig hebben. Tijd om winterjassen te shoppen dus! Hoe vind je de perfecte jas? Lees eerst deze do’s & don’ts.

8. Drie Dwaze Dagen
Nog een voordeeltje van de herfst: de Drie Dwaze Dagen die de Bijenkorf elk najaar organiseert. Daar worden wij wel vrolijk van! Ondanks het droevige nieuws dat zij onlangs bekendmaakten…

9. Foooood
In de zomer overleef je het misschien op salades en fruit, maar in de herfst heb je grover geschut nodig. Tijd voor stamppot, stoofpot, ovenschotels en pasta’s. En stiekem vinden we dat helemaal niet erg.

LEES OOK: Wat draagt Carice van houten bij de Emmy’s?

Beeld: Free People

Lees ook