1. Home
  2. Inspiratie
  3. Geef kleur aan de winter

Geef kleur aan de winter

Door Darcy Oerlemans - Donderdag 03 Maart 2016 | 10:33

Zodra het kouder wordt, vullen onze kledingkasten zich vaak met kleuren zoals zwart en grijs. Echte winterkleuren natuurlijk, maar eigenlijk zijn we al die somberheid een beetje zat. Tijd om je wintergarderobe een colourboost te geven!

Gekleurde jurk winter

Tijd voor kleur
Voor jurkenliefhebbers is de winter al een uitdaging op zich. Je moet een model kiezen dat je warm houdt, dat met een panty of maillot gedragen kan worden en waar je iets over of onder kunt dragen. En dan moet-ie ook nog eens bij je winterjas passen (kijk hier voor tips!).

Hoewel je tijdens deze donkere dagen al snel geneigd bent om voor sombere kleuren te kiezen, kun je het ook omkeren. Een beetje kleur in je outfit geeft automatisch meer kleur aan je dag. Je zult zien dat het je humeur – én dat van de mensen om je heen – goed doet. De gekleurde jurk kan in de winter echt net zo goed als in de zomer. Sterker nog: wat vrolijkt een winterse dag nou meer op dan deze kleurrijke winterjurken? Stijlvol, vrolijk en – niet geheel onbelangrijk – warm.

Check hier de gallery en shop jouw kleurige winterjurk!

We snappen dat het misschien even wennen is, een felle kleur in de winter. Tijd voor tips dus!

Laagjes, laagjes, laagjes
Het is en blijft natuurlijk winter. Probeer daarom te werken met laagjes. Start met de onderste laag – dit kan een hemd of shirt zijn. De tweede laag is een jurkje naar keuze. De derde laag kan een vest of jasje zijn, maar een trui over een jurkje staat net zo leuk en is vooral erg comfy. Last but not least: de buitenjas.

Liever niet zoveel lagen? Kies óf voor een jurk met lange mouwen, en combineer je jurk met over-the-knee boots. Kijk de kunst af bij deze New York Fashion Week-bezoekers. Meer inspiratie? Bekijk hier de leukste gekleurde jurkjes.

Colorblocking
Wees niet bang om te combineren! Colorblocking is niet voor niets populair. We willen er vrolijk uitzien, maar geen kou lijden. Een gekleurde jas in combinatie met een gekleurde jurk kan prima. Als je durft ga je voor een (oker)geel jurkje met een blauwe jas, en als je het liever iets subtieler aanpakt kies je voor een roestbruine jas over je groene jurk, om maar wat voorbeelden te noemen.

Creëer balans
Vergeet de accessoires niet. Houd er rekening mee dat een gekleurde jurk al een eyecatcher is, en kies daarom voor neutrale accessoires. Neutrale accessoires gecombineerd met felle kleuren zorgen voor balans, en doen je jurk extra opvallen. Een zwarte of bruine riem, hoed of enkellaarsjes gecombineerd met een gekleurde jurk en you are good to go.

Kies de juiste kleur
Áls je dan voor kleur gaat, kies dan wel de juiste. Daar valt of staat alles mee. Je zult vast merken dat de ene kleur je beter staat dan de andere. Het is belangrijk dat je weet welke kleur het beste bij je past zodat jij nog beter uit de verf komt. Heb je moeite met de juiste kleur vinden? Hier lees je de beste tips & tricks om erachter te komen welke kleurtype jij bent.

Beeld bovenaan: ASOS

Lees ook