1. Home
  2. Inspiratie
  3. 7 MANIEREN OM PASTEL TE COMBINEREN

7 MANIEREN OM PASTEL TE COMBINEREN

Door Joël Manoppo - Vrijdag 18 Maart 2016 | 17:13

Pastel is hot. Maar pastel combineren, da’s een opgave. Hoe-o-hoe draag je zoete, romantische kleuren als mintgroen, babyblauw en lichtroze, zonder eruit te zien als een peuter of paashaas? Lees, leer en leef je uit met deze ultieme lentekleuren!

Shop hier mooiste pastelkleurige jurkjes >>

1: pastel met pastel
Simpeler kunnen we het niet maken voor je. Pastelkleuren zijn subtiel, tot je ze van top tot teen draagt – dan maak je een heus fashionstatement. Een mintgroene skater skirt met een lichtgele sweater bijvoorbeeld, of van pet tot sokken in suikerspinroze. Deze look kun je zo stoer of girly maken als je zelf wilt.

2: stoer
Pastelkleuren, meisjesachtig? Totaal niet. Of misschien een beetje, maar daar kun je snel verandering in brengen. Wat dacht je van een biker jacket in combinatie met een babyblauwjurkje? Leren items of een stoer (band)shirt zullen je outfit omtoveren van girly naar stoer.

3: zakelijk
Pastelkleuren op werk? Jaaa! Zonder dat je baas denkt dat je een wandelende suikerspin bent uiteraard. Een babyblauwe blouse met daaronder een witte broek komt professioneel en fris over. Een damespak in een pastelkleur is ook een goede optie.

4: metallic
Metallic kledingstukken zijn op dit moment een grote hit. Deze hippe trend staat ook prachtig gecombineerd met pastelkleuren. Denk aan een metallic paar hakken en een pastel gekleurde maxi dress.

 

5: aardetinten
Aardetinten zorgen voor rust. Denk aan de nude trenchcoat gecombineerd met een lila jurkje. Of een mosgroene jas met een licthroze halter dress. Onthoud dat je accessoires ook een rol spelen en kies bijvoorbeeld voor een bruine tas.

6: neon
Neon + pastelkleuren = topcombinatie. Het schreeuwerige neon gecombineerd met de bescheiden pastelkleuren is misschien niet je eerste keuze, maar je zult versteld staan van het resultaat. Een mooie optie is om een knalroze tas te combineren met een pastelkleurige jurk. Fel en fris.

7: print
Tijgerprint, streepjes of zebraprint: de combinaties met effen pastel zijn eindeloos. Printjes geven je pasteloutfit ‘edge’. De printjes kunnen in de details zitten, een subtiele tijgerprintzonnebril of een streepjesshirt onder je lichtroze jurkje. De opties zijn eindeloos:

Geïnspireerd geraakt? Wij zetten de leukste pastelkleurige jurkjes op een rij >>

Lees ook