1. Home
  2. Inspiratie
  3. 7 kledingtips om je sollicitatie te rocken

7 kledingtips om je sollicitatie te rocken

Door Britte Kramer - Dinsdag 03 Oktober 2017 | 17:57

Solliciteren? ’t Is waarschijnlijk niet je hobby. In weinig situaties ben je je zo bewust van je eerste indruk, je uiterlijk, je antwoorden. Logisch ook, want er hangt nogal wat vanaf. Maar houd deze geruststellende gedachte in je achterhoofd: it takes two to tango. Oftewel: als ‘zij’ jou niet goed bij het bedrijf vinden passen, dan past het bedrijf waarschijnlijk ook niet goed bij jou. En dan zijn er nog deze 7 kledingtips die helpen om je sollicitatie te rocken

 

Kledingtips sollicitatie

 

1. Verdiep je in de organisatie

Solliciteer je bij een formele of een informele organisatie? Dat is de eerste vraag die je jezelf stelt. Bij het ene bedrijf wordt een eenvoudige, zakelijke outfit namelijk gewaardeerd, terwijl ze bij een creatief bedrijf juist wat meer van je persoonlijkheid willen zien doorschemeren. In veel gevallen zit je goed met een mooi longsleevejurkje. Bang dat dit toch te casual is? Een chique blazer is je vriend.

 

2. Kies een jurk waar je je prettig in voelt

Daar sta je dan, helemaal opgedoft en klaar voor hét sollicitatiegesprek. Alleen hè, waarom kruipt dat rokje nou steeds omhoog? En waarom blijft de boel niet op z’n plek zodra je drie centimeter voorover buigt? Kaarsrecht blijven zitten straks, spreek je jezelf toe. Maar ho, stop, even terug. Zo zit je natuurlijk totáál niet lekker jezelf te zitten zijn, straks. Je hoofd moet helemaal vrij zijn om met te gekke, inspirerende antwoorden op hun gewiekste vragen te komen. Je kleding mag absoluut geen ruimte opeisen hier. Ga liever voor te veilig en comfortabel dan te uitdagend, en vang dat op met luxe stoffen en elegante accessoires. En koop als het even kan iets compleet nieuws: je ziet het er toch vaak vanaf – al was ’t alleen al door dat gelukzalige hoofd erboven.

 

3. Draag geen kleding die afleidt

Bazen zijn ook mensen. Ook zij kunnen worden afgeleid door minuscule vlekjes, slechtzittende beha’s en unicornwaardige outfits. Of denk even aan het horrorscenario waarin je potentiële manager je ontwikkelingswerk-in-Namibië-verhaal mist, omdat je glinsterende oorbellen haar concentratievermogen steeds maar blijven terugkaatsen!

 

4. Draag mooie hakken

Hoge hakken stralen autoriteit uit. Maar pas op; niet te hoog. Te hoog is te sexy, en alles waar ’te’ voor staat moet je koste wat kost vermijden tijdens een sollicitatie! Bovendien is die ‘onuitwisbare indruk’ waar je voor gaat beter niet in de vorm van (letterlijk) binnen komen vallen omdat je eigenlijk niet op zulke palen kunt lopen…

 

5. Kleed je naar de functie

Een jurkje vol glitters en pailletten zegt: alle aandacht op mij! Dat is over het algemeen niet het type dat men graag op een managementpositie ziet. En in een streng, zwart mantelpak maak je misschien meer kans bij een uitvaartcentrum dan een verloskundigenpraktijk.

 

6. Geen blauwtje lopen, of toch wel?

Blauwe jurkjes zijn supergeschikt voor een sollicitatiegesprek. Ze stralen autoriteit, rust en spontaniteit uit. Niet voor niets is het een (of zelfs dé) favoriete kledingkleur van Koningin Máxima.

 

7. Zorg voor extra panty’s

Last but not least, stop een extra panty of transparante nagellak in je tas. Zo kun je – als het nodig is – nog even snel voor het gesprek je outfit repareren en lijkt het niet alsof je de nacht hebt doorgetrokken na een wild avondje stappen.

Je outfit

Met deze kledingtips voor een sollicitatiegesprek in gedachte, hebben wij een aantal jurkjes voor je verzameld. Onthoud dat je er verder verzorgd uit moet zien, dit betekent subtiele make-up and keep the accessories minimal!

 

 

Shop hier de chicste zakelijke jurkjes voor jouw sollicitatie >>

Kalm blijven tijdens je sollicitatie? Lees dan even deze tips!

Lees ook