1. Home
  2. Inspiratie
  3. 5x leuke jurkjes voor in de lente 

5x leuke jurkjes voor in de lente 

Door Ilse Bloemendal - Woensdag 04 Mei 2022 | 11:26

Nieuw seizoen, nieuwe jurkjes! In het voorjaar is het soms lastig om te bepalen wat je aantrekt. In de ochtend is het vaak nog koud, terwijl de temperaturen overdag oplopen tot het ’s avonds weer koud wordt. Dankzij deze tips heb je het niet koud in het voorjaar en loop je er altijd stijlvol bij: 5 x leuke jurkjes voor in de lente.

1. Jeansjurkje

Het jeansjurkje past bij heel veel verschillende stijlen. Jeans wordt al lange tijd niet meer alleen gebruikt voor broeken of jasjes, ook de spijkerjurk is helemaal hot. Je hebt de keuze uit allerlei kleuren. Ga jij voor een karakteristiek blauw spijkerjurkje of voor een grijze of zwarte variant? Veel van deze jurkjes worden gemaakt van een look-a-like variant. Hierdoor heeft jouw jurkje een jeans uitstraling, maar is de stof minder stug en zwaar.

Laat je inspireren door deze spijkerjurkjes:

2. Blousejurken

Blousejurkjes mogen niet ontbreken in jouw garderobe. Niet alleen zitten deze lentejurkjes heerlijk comfortabel, maak ook kun je deze eenvoudig chique of juist casual dragen. Combineer bijvoorbeeld met een blazer en een riem voor een stijlvolle kantooroutfit of draag er een vestje op in combinatie met cowboylaarsjes en je hebt een leuke outfit voor een afspraak met vriendinnen. Dit type jurk is verkrijgbaar in verschillende materialen en pasvormen. Zo zijn er losvallende blousejurken, maar ook strakke jurkjes met een wijde uitloop, net zoals de populaire a-lijn jurk. Zo is er voor ieder wat wils.

Laat je inspireren door deze blousejurken:

3. Wikkeljurkjes

Een midi wikkeljurkje is ideaal te stylen voor diverse weersverwachtingen. Wordt er veel zon verwacht? Dan draag je het jurkje met een paar sandalen en mooie accessoires. Gaat het regenen en blijft het grauw? Combineer je wikkeljurkje dan met een warm gebreid oversized vest en sneakers of laarsjes. Met een wikkeljurkje leg jij het accent op je vrouwelijke vormen. Je lijkt slanker n door te kiezen voor een jurkje met drukke print benadruk je dit nog eens. Ook past deze jurk zich makkelijk aan je figuur aan, doordat je deze knoopt om je middel. Maak het zo strak als je wil!

Laat je inspireren door deze wikkeljurken:

4. Doorknoopjurkjes

Een doorknoopjurkje heeft een vrolijke en zomerse uitstraling door de knoopsluiting aan de voorkant. Kies voor een modelletje in lichte pastelkleuren die je combineert met nette laarzen en een blazer voor een stijlvolle uitstraling, of ga voor een stoer doorknoopjurkje in houthakkersstijl die je draagt met een paar bikerboots voor een ruige festivallook. De jersey doorknoopjurkjes volgen mooi de vormen van jouw lichaam.

Laat je inspireren door deze doorknoopjurkjes:

5. Retro jurken

Dit jaar zijn retro jurken helemaal in. Als je erbij wil lopen volgens de laatste trends, is het leuk om dit jaar te kijken naar een jurkje met een uitstraling uit de jaren ’40, ’50 en ’60. Ga voor een klassiek A-lijn model of een sexy nauwsluitende bodycon dress. Wat dacht je van een midi jurk met een ruitjesprint?

Laat je inspireren door deze retro jurken:

Lees ook