1. Home
  2. Inspiratie
  3. 5x de grootste jurkenmissers die je NIET wilt maken

5x de grootste jurkenmissers die je NIET wilt maken

Door Darcy Oerlemans - Donderdag 14 Juli 2016 | 09:23

Dat de jurk het allerbeste kledingstuk ter wereld is, moge duidelijk zijn. Dat wil niet zeggen dat het doodeenvoudig is om er altijd flawless uit te zien in een jurk. Tuurlijk, je bent binnen no time aangekleed, en dan zijn de mogelijkheden ook nog eens eindeloos – van sportief tot chic. Maar modemissers liggen altijd op de loer als je ze het minst verwacht, en bij jurken is dat niet anders. Deze vijf moet je in ieder geval voorkomen. At any cost.

modemissers

1. Verkeerde maat
Te beginnen met een veelgemaakte fout die misschien onschuldig lijkt, maar behoorlijk verkeerd kan uitpakken: je jurk in de verkeerde maat kopen. Want ookal is-ie maar een klein beetje te kort en ‘kan het nog best’, je onderbroek showen tijdens het bukken is never a good look. Hetzelfde geldt trouwens voor jurken die te groot zijn. Er is een klein en toch zo belangrijk verschil tussen oversized en, nou ja, vormeloos.

2. Te veel dierenprint
Echt, wij kunnen een dierenprint hier en daar heus wel waarderen. Maar zeg eerlijk: als je aan jurkje met panterprint denkt, en dan bedoelen we zo’n exemplaar dat van hals tot rok gemaakt is van het gestipte pantervachtje, dan kan dat best ordinair uit de hoek komen. Hoeft niet! Kies voor een jurk die panterprint bevat, maar dit combineert met een basiskleur zoals zwart of grijs. In het algemeen zorgt dat voor een wat beschaafdere look.

3. Ondergoed zichtbaar
Ondergoed is sexy, absoluut, maar het is wel een intiem onderdeel van je outfit. Niet echt geschikt om te showen, dus. En al helemaal niet dwars door je jurk heen a la zwarte string onder witte jurk. Ook onvergefelijk: een strakke jurk en dito onderbroek of beha, waardoor je van die insnijdende randjes krijgt. Nee.

4. Witte legging onder je jurk
Toelichting overbodig, toch? Als je vandaag de dag nog een witte legging in je kast hebt liggen, get rid of it. Verscheur hem. Begraaf hem. Verbrand hem.

5. Te naakt
Een beetje huid tonen tijdens een avond stappen of een date kan natuurlijk hartstikke sexy zijn, maar wederom is een fout hier snel gemaakt. Een jurkje met een diep decolleté, een korte lengte en ook nog eens een aansluitende pasvorm, is vaak iets te veel van het goeie. Er mag best nog iets aan de verbeelding overblijven. Sexy hoeft namelijk niet per se heel veel naakt te betekenen.

Lees ook