1. Home
  2. Inspiratie
  3. 3 Halloweenoutfits om het hele jaar door te dragen

3 Halloweenoutfits om het hele jaar door te dragen

Door Britte Kramer - Maandag 17 Oktober 2016 | 17:42

Wel naar een Halloweenfeestje, geen zin om veel geld uit te geven aan Halloweenoutfits? Is inderdaad best zonde, voor die ene keer dragen. De oplossing? Ga verkleed als een van deze drie iconische vrouwen! Alles wat je dan nodig hebt is een jurk (die je het hele jaar door kunt dragen!), en met de juiste accessoires erbij ben je toch helemaal verkleed. Bestel je nu, dan heb je de basis van je outfit sowieso vóór 31 oktober binnen.

1. FRIDA KAHLO

De jurk: Een bohemien exemplaar – liefst lang, kleurrijk en met bloemen (ga je liever voor effen, donker of wat korter: mag ook, mits je het voor de overtuigingskracht mixt met veel ‘clashende’ laagjes).
Verder nodig: Een bloemstukje of bloemenkrans (voor bovenop je hoofd) en een kleurrijke kimono en/of sjaal. Mooie handschoentjes mogen ook; jij bent voor even Frida Kahlo, dus benut die kans en leef je uit!
Haar & make-up: Een Heidi-achtig vlechtkapsel, rode lippenstift en – deze doet het ‘m – een wenkbrauwpotlood om die overbekende unibrow te creëren.

Halloween Frida Kahlo

Dit soort jurken vind je onder andere bij Free People.

2. SAMARA MORGAN (HET MEISJE VAN THE RING)

De jurk: Wit, wijd en simpel. Nachtpon-achtig dus, met (wijde) mouwen (een T-shirtjurk is perfect).
Verder nodig: Witte sokken en Mary-Janes (zijn toch al hot op dit moment, dus voilà, nog een investering); wijnrood, als ’t effe kan.
Haar & make-up: Een lijkbleek huidje en bloedvlekken maken de look. Samen met lang, sluik, donker, ongewassen haar (een beetje vet erin smeren mag ook, wil je wel gezellig met mensen praten die avond). Liefst compleet voor je gezicht gekamd, maar omdat dat zo lastig kijkt is een middenscheiding ook oké.

Halloween meisje The Ring

Hier vind je de mooiste, maagdelijk witte jurkjes.

3. WEDNESDAY ADDAMS

De jurk: Aangezien er nog steeds geen kleur is uitgevonden die donkerder is dan zwart, is er voor Wednesday geen andere optie dan een zwart jurkje. Bonus-lookalikepunten scoor je met lange mouwen, en het ultieme Wednesday-jurkje heeft een braaf wit kraagje eraan vast (of eronder).
Verder nodig: Kniekousen en lakschoentjes  (ballerina’s of Mary-Janes zijn top) – alles in het zwart, uiteraard.
Haar & make-up: Ga voor Wednesdays iconische vlechten. Vanuit een middenscheiding losjes bijeen gepakt ter hoogte van de oren, en van daaruit twee strakke vlechten naar voren. Je haar hoort wel echt lang en donker te zijn, dus ben je daar niet van nature mee gezegend, investeer dan in een pruik. Qua make-up: Wednesday is een kind, dus veel make-up is niet nodig. Had zij ook niet. Je huid bleker maken met wit poeder hoort er wel een beetje bij, en die grote poppenogen kopieer je door wit oogpotlood aan te brengen op je wimperrandjes. Als je je griezel-look kracht bij wilt zetten met zwarte lippenstift en eyeliner dan mag dat uiteraard.

Halloween Wednesday Addams

Shoppen: duistere, donkere jurkjes à la Wednesday.

Lees ook