1. Home
  2. Inspiratie
  3. 15 originele goede voornemens, voor instant geluk!

15 originele goede voornemens, voor instant geluk!

Door Britte Kramer - Dinsdag 31 December 2013 | 13:02

Originele goede voornemens

Stoppen met roken/drinken/uitstellen/veel eten/lui doen/social media… Tja, in the long run wordt je er vast en zeker een gelukkiger, gezonder mens van. Maar in the meantime, en laten wij ‘the meantime’ nou best belangrijk vinden, kan je d’r knap ongelukkig van worden. Daarom, én voor de mensen die nog wanhopig op zoek zijn naar een leidraad voor 2014: 15 originele goede voornemens, voor instant geluk!

1. Geef elke dag minstens één compliment. Aan een ander, of aan jezelf.

2. Schrijf alle positieve dingen die gebeuren op en lees terug op mindere momenten.

3. Vraag je ouders het hemd van het lijf over je jeugd, hun leven, hun mening, dat wat ze nog weten over hun (groot)ouders, et cetera. Maak aantekeningen of, nog leuker, neem het op. Steuntje in de rug nodig? Kijk eens tussen deze boeken!

4. Kijk maximaal drie keer per dag in een spiegel/ruit/telefoonscherm.

5. Geef je liefsten alleen nog maar persoonlijke DIY-cadeautjes.

6. Stuur iedere week iemand een kaartje. Een echte: handgeschreven en met postzegel. Schrijf je eigen adres achterop. Onder het mom van een eventuele ‘retour afzender’, maar stiekem natuurlijk met de hoop op een overvolle brievenbus.

7. Geniet van concerten met je eigen zintuigen, in plaats van door de camera van je telefoon.

8. Zeg mensen die je passeert op straat, vooral je buren, gedag.

9. Wees royaal met glimlachen.

10. Organiseer een eigen ‘festival’, met alle creatieve mensen die je (via via) kent.

11. Pluis je stamboom uit (in online stadsarchieven kun je vaak zelfs zien op welke adressen je voorouders woonden en welk beroep ze hadden).

12. Laat een selectie van je digitale foto’s afdrukken.

13. Draag altijd een wegwerpcameraatje bij je (Hema, € 5,95), en maak foto’s op schijnbaar onbenullige momenten. Achteraf blijken die vaak het meest waardevol.

14. Trek tijd uit voor het ontdekken van nieuwe bands (probeer Spotify radio eens) of kunstenaars.

15. Cliché, maar clichés zijn er niet voor niets: live as if there’s no tomorrow. Denk eens niet aan de consequenties, maar volg je hart. Verklaar iemand de liefde, vier een feestje op een doordeweekse avond, koop dat belachelijk mooie, belachelijk dure jurkje en bestel een extra portie bitterballen als je daar zin in hebt. Op een keer ‘onverstandig’ uit de band springen kun je een aardig tijdje teren. En o wee als je dat laat verpesten door schuldgevoel. Geniet!

Ons lijkt het niet zo moeilijk deze originele goede voornemens vol te houden, maar mocht je hulp nodig hebben, dan vind je die hier.

Kun je niet kiezen? Begin het nieuwe jaar met een uitdaging. Vraag iemand om een getal onder de zestien voor je te kiezen, kijk hier welk voornemen achter dat nummer staat, et voilà: jouw uitdaging voor 2014! 

Lees ook