1. Home
  2. Inspiratie
  3. 12x waarom je jurkjes online zou moeten kopen

12x waarom je jurkjes online zou moeten kopen

Door Darcy Oerlemans - Woensdag 23 September 2015 | 17:16

online shoppen

Shoppen is niet meer wat het vroeger was. Dankzij Zalando, Wehkamp, Neckermann, Happy Size (en ga zo maar door) hoef jij de deur niet meer uit om je jurk te kopen. Of dat erg is? Integendeel! Hier twaalf redenen waarom online jurkjes kopen het met gemak wint van offline winkelen. Voortaan shop jij je jurkjes online!

1. De Zara inlopen en verstikt raken in de mensenmassa is verleden tijd. Je kunt gewoon vanaf je bank of bed alles bekijken en je hoeft niet te rennen voor de laatste jurk in jouw maat.

2. Omdat zoeken in een webshop een stuk overzichtelijker is dan in een winkel, heb je veel sneller gevonden wat je zocht. Selecteer op categorieën, merken, prijs en kleuren, of gebruik de zoekfunctie, als je specifiek op jacht bent.

3. Bestel je voor een bepaalde tijd, dan heb je je jurk vaak de volgende dag nog in huis! Wehkamp doet er nog een schepje bovenop en kondigt aan dat ze dit najaar beginnen met same day delivery. Wanneer precies, dat is nog niet helemaal duidelijk. Spannend!

4. Jouw huiskamer is de paskamer. Doei wachtrijen, TL-verlichting, benauwde pashokjes en slechte spiegels. Jij past je jurk lekker thuis (en kunt gelijk zien hoe het staat met alle  schoenen die je hebt)!

5. En als-ie dan toch niet past, kun je ‘m vaak gratis terugsturen. Zoals bij ASOS, om maar een webshop te noemen. Maar omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen: zo minimaliseer je de kans op een online miskoop.

6. Online beoordelingen van andere klanten zijn veel eerlijker dan opdringerige verkoopsters. Zij vinden toch dat alles je beeldig staat.  

7. We hebben het allemaal wel eens gedaan: het internet afspeuren op zoek naar een kortingscode. Scheelt toch weer!

8. Je kunt op elk gewenst moment jurkjes shoppen want een webshop heeft geen sluitingstijden. Fijn voor slapeloze nachten, saaie treinreizen en loze momentjes op het werk (merkt je baas heus niks van).

9. Geen eindeloos gesjouw met al je aankopen; jouw P.A. (oftewel: Postbode Adje/Anton/Arie) levert ze lekker luxe af aan de deur.

10. Prijzen kun je in één oogopslag vergelijken door te sorteren op prijs. Handig als je een beperkt budget hebt!

11. Je kunt je winkelmandje helemaal volgooien en er daarna nog rustig over nadenken (of gewoon alles bestellen en daarna terugsturen natuurlijk). En je hoeft lekker niks zelf terug te hangen in het geval van toch-maar-niet.

12. Ook erg fijn: het scheelt je een reis als je jurkjes uit andere landen wil kopen. De verzendkosten zijn dan wel iets hoger, maar altijd nog lager dan een vliegticket!

Beeld: ASOS

Lees ook