1. Home
  2. Inspiratie
  3. Wat zijn de trends van het nieuwe seizoen?

Wat zijn de trends van het nieuwe seizoen?

Door Moniek Linssen - Donderdag 28 Augustus 2014 | 10:00

Trends

Het is zover, de herfst is zo ongeveer wel begonnen – kijk maar even naar buiten. Tijd voor de trends van aankomend seizoen! Naast voor-de-hand-liggende trends die we iedere winter weer terug zien, mogen we dit jaar ook hele andere dingen doen. Met een vleugje inspiratie uit de couture shows, zullen we massaal bijzondere outfits gaan dragen. Lees snel verder om te weten wat de Fall / Winter trends zijn.

Sweet Sixties
Eén ding was duidelijk tijdens Fashion Month: de jaren zestig zijn terug. Het fijne is dat het op verschillende manieren gecombineerd mag worden. De ene keer zagen we een mini-rokje met oversized trui en de andere keer een trapeze jurkje in een zoete pasteltint. Mix & match de trend dus op een manier dat deze bij jouw eigen stijl past.
Gezien bij: Louis Vuitton, Miu Miu en Valentino

Goldrush
Deze winter staat goud volop in de spotlights. Heel opvallend, misschien iets té voor een normale werkdag. Dan heb je de optie om de trend in iets mindere mate doorvoeren: een mooie gouden statement ketting kan jouw outfit helemaal upgraden. De durfal draagt een compleet gouden jurkje. Leuk voor de feestdagen!
Gezien bij: Chloé, Prada en Dolce & Gabbana

Couture Feathers
De Ready To Wear collecties lieten zich opvallend veel inspireren door couturestoffen en -silhouetten. Zo zijn veertjes aanstaand seizoen een must. Geen Zwarte Pieten-veren, maar van die sierlijke, gewichtloze veren als detail. Heel elegant en vernieuwend. Tip: check even waar jouw veertjes-item vandaan komt, iets om over na te denken.
Gezien bij: Lanvin, Céline en Alexander McQueen

Trompe L’oeil
Normale prints zijn niet meer genoeg voor de herfst en winter: volgens de nieuwste trends moeten ze een trompe l’oeil-effect hebben. Optisch bedrog, monochroom en geometrisch, daar draait het om. Je kunt dit ook zelf creëren door bijvoorbeeld verschillende streepjesmotieven met elkaar te combineren.
Gezien bij: Balmain, Bottega Veneta en Dries van Noten

Velvet night
Warm en sophisticated. Fluweel is een ideale stof voor de koudere maanden. Combineer het met andere stoffen of ga juist voor een effen jurkje van dit materiaal. Heel classy en uitermate geschikte voor een alledaagse gelegenheid. Dit jurkje is favoriet!
Gezien bij: Nina Ricci, Tom Ford en Chanel

Animalistic
“This world without leopard…I mean, who would want to be here?” – Diana Vreeland. Dit is een van de trends die eigenlijk altijd wel terugkomt, misschien net even op een iets andere manier. Het luipaardmotief zien we als kleine print op een chique jurk of juist als statement op een getailleerde winterjas.
Gezien bij: Giorgio Armani, Givenchy en Gucci

Red dresses
Rood mag altijd. Maar dit seizoen is het een echte must om een rood jurkje te bemachtigen. Opvallend én perfect voor donkere dagen die er helaas weer aankomen. Check even welk jurkjes bij jouw figuur passen, dan weet je zeker dat je niet de fout in gaat.
Gezien bij: Dolce & Gabbana, Zac Posen en Prada

Minimalistic
Deze trend gaat al een aantal seizoenen mee, maar mag absoluut niet in vergetelheid raken. Minimalistische silhouetten en kleuren, het mag allemaal heel basic. Key is een uitmuntende kwaliteit en een dikke stof om de koudere dagen door te komen.
Gezien bij: Hermès, Acne en Maison Martin Margiela

Bron beeld: Freckled Doll, Hannah Louise, Monika M, Inez Balina

Lees ook